Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Yiannis Giagourtas (gitaar)

Lunchconcert Yiannis Giagourtas (gitaar)

Datum woensdag 22 februari 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Yiannis Giagourtas (gitaar)

Meer informatie over de uitvoerenden

Yiannis Giagourtas werd in 1981 geboren in Alexandroupolis (Griekenland). Hij studeerde bij E. Assimakopoulos aan het Music Athenaeum Conservatorium "Maria Kallas", waar hij zijn diploma behaalde met de hoogste eer (unaniem verleend met een gouden medaille). Gelijktijdig volgde hij een studie boekhouding en financiën op de Universiteit van Macedonië.
Yiannis zette zijn muziekstudie voort met Oscar Ghiglia en werd aangenomen met studiebeurs voor de Academia Chigiana (Siena, Italië), die hij met succes voltooide.
Ook nam hij deel aan masterclasses van Roland Dyens, Oscar Ghiglia, David Russell, Vladimir Mikulka, Gary Ryan, Carlo Marchione, Nikita Koshkin en volgde hij studies barokke muziek van Dimitri Ioannou en Panagioti Adam.
Yiannis Giagourtas gaf vele concerten en masterclasses over de hele Griekenland, Italië en Servië. In 2002 werd hij bekroond met de 1e prijs in de nationale competitie in Veroia.
In 2008 volgde een opname van een documentaire film over het werk en het leven van P. Gypas voor de Nationale TV van Griekenland in. Yiannis werkte nauw samen met de belangrijke en bekende Griekse componisten.
In 2009 volgde hij op het College of Music in Dublin zijn Mastergraad.
Hij bezit een buitengewone wijze van techniek en interpretatie die alleen kan worden bereikt door middel van uitzonderlijk inzet en toewijding.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.