St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK) Orgelconcert Andreas Meisner

Orgelconcert Andreas Meisner

Datum zaterdag 9 juni 2012
Aanvangstijd 16:00
Locatie St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK)
Uitvoerenden

Andreas Meisner (orgel)

Programma

Felix- Alexandre Guilmant (1837-1911)
Sonate IV in d (opus 61)

Jacques Nicolas Lemmens (1823-1881)
Cantabile

Franz Liszt (1811-1886)
'Der h. Franziskus auf der Wogen schreitend'
(bearbeitung W.S. Meyer)

Samuel Barber (1910-1981)
Adagio for Strings

Sigfrid Karg Elert (1877-1933)
Symfonischer Choral "Jesu, meine Freude"

Info over de St. Jacobuskerk

Meer informatie over de uitvoerenden

Andreas Meisner (1959), studeerde protestantse kerkmuziek in Keulen bij de 'Kölner Musikhochschule'. Na het A-examen in 1984 zette hij zijn studie voort bij Prof Ludger Lohmann in Stuttgart, waar hij in hoofdvak orgel afstudeerde in 1986 met scriptie "Künstlerische Reifeprüfung" (artistieke rijpheid). Ook volgde hij diverse masterclasses bij Marie Claire Alain en Wolfgang Rubsam.

Zijn repertoire omvat orgelwerken uit alle tijdperken. Hij geeft regelmatig concerten op historische (barokke) orgels, maar ook op grote romantische en moderne instrumenten. Waarbij zijn voorkeur uitgaat naar Duitse en Franse romantiek, impressionisme en Laatromantiek. Ook speelt hij graag transcripties en Nederlandse en Belgische orgelmuziek.

Sinds 1985 is Andreas Meisner organist op het grote Klais orgel van de kathedraal van Altenberg, artistiek directeur van de 'Geistlichen Dommusiken' en levert hij bijdrage aan de' Internationalen Altenberger Orgelakademie'. In 2006 werd hij benoemd tot 'Kirchenmusikdirektor'.

Zij verscheidenheid op het gebied van koormuziek strekt zich uit van de Middeleeuwen tot hedendaagse werken. Door de medewerking aan ensembles Oratorienchor Köln, Kleiner Chor Köln en de Domkantorei Altenberg kunnen werken in verschillende bezetting en grootte gerealiseerd worden. Ook hierbij is er een zekere voorkeur, net als bij zijn orgelmuziek, naar monumentale werken uit de romantische, laatromantische en de vroegmoderne tijd. Daarbij wordt regelmatig, naast het Altenberg kathedraal, uitgeweken naar de Keulse Philharmonie.

Andreas Meisner maakte tal van cd-opnamen en gaf vele concerten in Europa, Israël, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Hij heeft een actieve praktijk als docent orgel en koordirectie aan de Keulse Muziek Academie. Ook is hij actief als uitgever en redacteur van de Edition Dohr te Keulen. Dit geeft al met al een beeld van een veelzijdig musicus.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.