Kloosterkerk Orgelconcert Geerten van de Wetering

Orgelconcert Geerten van de Wetering

Datum zaterdag 16 juni 2012
Aanvangstijd 16:00
Locatie Kloosterkerk
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering

Programma

Orgelmuziek uit de 'neo-barok' 

Jean Langlais (1907 - 1991)
Suite Baroque
1. Plein Jeu
2. Trémolo en Taille
7. Grand Jeu

Johann Nepomuk David (1895 - 1977)
Es ist ein Schnitter, heißt der Tod
(Partita für Orgel)                                      

Johann Nepomuk David
Wachet auf, ruft uns die Stimme
(Kleine Partita für Orgel)

Paul Hindemith (1895 - 1963)
Uit: Sonate I
- Sehr langsam

Anton van der Horst (1899 - 1965)
Suite in modo conjuncto
- Toccata
- Trio capriccioso
- Dialogo
- Fuge a quatre voce e due soggetti

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering (1985) studeerde in 2011 af voor zijn mastergraad orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy. Tevens behaalde hij zijn diploma kerkelijk koorleider bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als bijvakken volgde hij piano en zang.
Daarnaast studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden.
Hij volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak, Zsigmond Szathmary en Jacques van Oortmerssen. Momenteel zet hij zijn studie voort in Wenen bij Roman Summereder.

Geerten is actief als solist, koorbegeleider, ensemble-speler en dirigent. Als koorbegeleider werkte hij mee aan uitvoeringen van o.a. de Petite Messe Solenelle van Rossini, het requiem van Fauré en de Crucifixion van Stainer. Met verschillende ensembles voert hij regelmatig barokmuziek uit, waaronder Bachcantates en muziek van Händel (o.a. The Messiah). Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo. Zij treden regelmatig samen op.

Als solist heeft Geerten zich gespecialiseerd in de 20e eeuwse muziek. Ook verzorgt hij regelmatig premières van nieuwe muziek. Zo speelde hij een première tijdens het Internationaal Orgelfestival 2008 in de St. Bavo in Haarlem en werkte hij mee aan de premières van twee nieuwe werken voor vier orgels in het Amsterdamse Orgelpark. In 2011 bespeelde hij het orgel bij de Nederlandse première van het '9/11 Requiem' van de Noorse componist Iver Kleive, uitgevoerd door het Toonkunstkoor Aalsmeer en het Oslo Bach Choir.

Geerten is als cantor-organist verbonden aan de gereformeerde (vrijgem.) Herengrachtkerk te Leiden en als organist aan de Lutherse Kerk te Leiden, de kapel van het VU Medisch Centrum Amsterdam, vervangend organist van de Amsterdamse Westerkerk en het Leidse Academie-orgel

Met ingang van 1 januari 2012 is hij als titulatis verbonden aan de Kloosterkerk waar hij vaste organist wordt van het Marcussen-orgel uit 1966 (40/III/P).

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.