Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Ensemble La Cappellaccia

Lunchconcert Ensemble La Cappellaccia

Datum woensdag 5 september 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Ensemble La Cappellaccia

Programma

Josquin Desprez (~1440-1521)
- Tu solus qui facis mirabilia
- Ave Maria
Daan Manneke (1939)
- Ave Maria, gratia plena
- Psaume 133
- Psaume 121

Alphons Diepenbrock (1862-1921)
- Wanderers Nachtlied
- Chanson d'automne

Alexander Voormolen (1895-1980)
- Wanderers Nachtlied

Jetse Bremer (1959)
- Dientje, Dientje
- Komt vrienden in het ronden
- Ain boer wol noar zien noaber tou

Meer informatie over de uitvoerenden

Ensemble La Cappellaccia

Bestaande uit: Christien van 't Hof (sopraan), Stephanie Gericke (mezzosopraan), Pieter de Goede (tenor), Gerard Smits (bas)

Christien van 't Hof studeerde zang in Amsterdam bij Charles van Tassel en later bij Hieke Meppelink. Interpretatielessen volgde zij bij Peter Kooij. Ze zong geruime tijd bij De Nederlandse Bachvereniging en Cappella Amsterdam, tegenwoordig bij Bachkoor Holland. Ze heeft gewerkt met dirigenten als Jos van Veldhoven, Charles de Wolff, Paul McCreesh, Ivan Fischer, Sigiswald Kuijken, Roy Goodman en was betrokken bij verschillende cd-opnames o.a. de Matthäus Passion en de Hohe Messe. Zij treedt vaak op als soliste bij koren en ensembles. Met Pieter de Goede richtte zij in 2005 het Vocaal Kwartet La Cappellaccia op.

Stephanie Gericke, mezzosopraan, werd in Wilhelmshaven (Duitsland) geboren waar zij van haar 5e tot en met haar 19e levensjaar in een koorschool zong. Na haar studie schoolmuziek aan de „Hochschule für Musik und Theater“ in Hannover, studeerde zij klassieke solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij in 2003 het Bachelor examen en in 2005 het diploma Master of Music behaalde. Sinds 2001 treedt zij regelmatig als soliste in het lied- en oratoriumvak op. Op het gebied van muziektheater werkte zij mee aan producties van o.a. het Nederlands Vocaal Laboratorium en het Oerol Festival. Zij volgde masterclasses bij Jill Feldman, Ralf Popken, John Bröcheler, Cristina Deutekom en Michael Chance. Sinds 2008 is zij als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Pieter de Goede studeerde zang bij Jan van Zelm (Conservatorium Groningen) en later bij Max van Egmond. Hij is verbonden aan het Bachkoor Holland. Ook als solist treedt hij regelmatig op, o.a. in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met het Liszt-Ferenc Chorus. Samen met Christien van 't Hof richtte hij in 2005 La Cappellaccia op.

Gerard Smits studeerde schoolmuziek en zang in Amsterdam. Hij had les van o.a. Max van Egmond. Hij zong geruime tijd bij De Nederlandse Bachvereniging. Ook was hij lid van het Nederlands Kamerkoor. Hij is dirigent van een aantal koren in Haarlem en Hoofddorp. Verder zingt hij, naast diverse optredens als solist, in het Bachkoor Holland. Sinds 2007 maakt hij deel uit van La Cappellaccia.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.