Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Eva Szalai (piano)

Lunchconcert Eva Szalai (piano)

Datum woensdag 24 oktober 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Eva Szalai (piano)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Ferruccio Busoni (1866-1924)
Chaconne in D minor

Felix Mendelssohn (1809-1847)
Prelude and Fugue in E minor (publ. 1842) 

Franz Liszt (1811-1886)
Legend No. 2 in E major1863) "St. Franciscus walking on the waves"

Meer informatie over de uitvoerenden

De Hongaarse Éva Szalai (1987) begon haar pianostudie op zevenjarige leeftijd bij dr. Istvàn Pethö. Toen ze 14 jaar was, won ze de tweede prijs tijdens de National Piano Competition. In datzelfde jaar trad ze toe tot de wereldberoemde Kodály School in Kecskemét in Hongarije.

Twee jaar later werd ze onderscheiden met de tweede prijs en de Special Prize voor haar uitvoering van Chopin tijdens de National Piano Competition. Op zeventienjarige leeftijd won Éva de Grand Prize tijdens de National Chamber Music Competition en het jaar daarop, in 2005, won ze de Grand Prize tijdens de National Piano Competition in Hongarije. In datzelfde jaar trad zij toe tot de Franz Liszt Academy of Music in Budapest, waar ze lessen volgde bij György Nádor, Balázs Szokolay en Márta Gulyás.

Éva was negentien jaar toen ze de halve finale haalde van de International Seiler Piano Competition in Griekenland. Het jaar daarop werd ze twee keer onderscheiden met de Special Prize tijdens de belangrijke Bremen International Piano Competition. Toen ze eenentwintig jaar oud was, behaalde ze de eerste prijs en de Special Prize voor de meest poëtische interpretatie tijdens de zesde Adilia Alieve Competition in Frankrijk en in 2010 won ze de Grand Prize tijdens de derde International 'Alain Marinaro' Piano Competition in Frankrijk.

Tussen 2008 en 2010 studeerde ze bij de wereldberoemde Russische pianist Dmitri Bashkirov in Madrid, op de Escuela Superior de Música Reina Sofia. Éva ontving haar Masterdiploma aan de F. Liszt Academy of Music in 2011 met de hoogste onderscheiding. Nu studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Naum Grubert.

Tijdens haar studies speelde ze concerten van onder andere Bach, Mozart, Beethoven, Chopin en Liszt. Dat deed ze met verschillende orkesten, zoals het 'Young Artists of Moscow' in Spanje onder leiding van dirigent Vladimir Ryzhaev, het Collegium Mediterranée in Frankrijk en het Szeged Symphony Orchestra in Hongarije onder leiding van de Italiaanse dirigent Stefano Trasimeni.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.