Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Ensemble Kokako

Lunchconcert Ensemble Kokako

Datum woensdag 21 november 2012
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Ensemble Kokako

Programma

Maurice Emmanuel (1862-1938)
Sonate pour clarinette, flûte et piano (1907)
- Allegro con spirito
- Adagio
- Molto allegro e leggierissimo

Piet Ketting (1904-1984)
Triosonate (1928) (fluit, basklarinet, piano)
- Allegro molto
- Lento
- Adagio
- Allegro moderato

Meer informatie over de uitvoerenden

Ensemble Kokako

Het ensemble Kokako, trio voor fluit, (bas)klarinet en piano, speelt muziek uit 20e en 21e eeuw. Door gebruik te maken van de verschillende bezettingsmogelijkheden - met klarinet of basklarinet, verschillende fluiten en een afwisseling tussen duo's en trio's- kunnen we heel gevarieerde programma's bieden. Een deel van het repertoire is eind 20e eeuw in opdracht van Het Trio (Harry Sparnaay, Harrie Starreveld en René Eckhardt) geschreven; daarnaast spelen we ook ander en nieuwer repertoire, en geven we zelf ook compositieopdrachten.

We vinden het leuk om de gespeelde werken mondeling toe te lichten. Afhankelijk van de wensen van publiek of organisatie kan dit kort of wat uitvoeriger zijn.

Kokako is vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse vogel die allerlei spannende en fascinerende klanken voortbrengt. De onvergetelijke ervaring die dit met zich meebrengt willen we met onze programma's op de luisteraar overbrengen.

Het ensemble is opgericht in 2005 en verzorgde het nieuwjaarsconcert van de universiteit Nijmegen. Het was te horen bij Radio Mona Lisa, en trad verder o.a. op tijdens monumentendag Utrecht, in theater Kadens, de Kloosterkerk in Den Haag, de Azijnfabriek in Den Bosch, het Mosterdzaadje en podium Emmakade in Den Haag.

Sinds zomer 2011 bestaat Kokako uit Alwin de Vries (fluit), Anja van Dooren (klarinet en bas-klarinet), en Josje Lodder (piano).

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.