Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Orgelconcert Paul de Maeyer

Orgelconcert Paul de Maeyer

Datum zaterdag 12 oktober 2013
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Paul de Maeyer (Gent)

Programma

werken van
Johann Sebastian Bach (1685-1750),
Vincent Lübeck (1654-1740),
Dietrich Buxtehude (1637-1707), improvisatie

Meer informatie over de uitvoerenden

Paul De Maeyer werd in 1964 in het Vlaamse Halle (België) geboren. Zijn studie orgel, muziekgeschiedenis en muziekdidaktiek ronde hij af aan het Lemmens-instituut te Leuven. Aan het Conservatorium te Utrecht behaalde hij het solistendiploma voor orgel bij Reitze Smits. Ook volgde hij masterclasses voor orgel en improvisatie bij Jos van Immerseel, Michel Chapuis en Thierry Escaich.

Als organist, improvisator en begeleider is Paul De Maeyer regelmatig te horen op recitals, concerten en opnames in verscheidene bezettingen. Hij was te gast op orgelfestivals in België, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Nederland en Zwitserland.
Ook verleende hij zijn samenwerking aan projecten met dans, beeldhouwwerk, stomme film, beiaard, draaiorgel, volksmuziek, orgelpresentatie, improvisatie-estafettes, theater en poëzie, orgelsymfonieën, barokcantates, marionettenopera, gregoriaans , koorimprovisatie en gespecialiseerde opleidingen orgelspel en -literatuur voor buitenlandse studenten rond het Vlaamse orgelpatrimonium.

Zijn talrijke solo-improvisatieconcerten zijn telkens nieuw en bevatten referenties naar de Europese muziekliteratuur, de folklore, het liturgische tijdsbeeld, programmatische onderwerpen, natuur-elementen en eigen ontworpen thema's die uit het instrument in kwestie worden gehaald.

Paul De Maeyer promoot de orgelkunst actief onder andere door medewerking aan de uitbouw van Vlaamse orgeldagen en een bloeiend muziekleven rond orgels in Gent. Daarnaast is hij werkzaam als docent orgel, improvisatie, concert-coaching en begeleidingspraktijk aan verscheidene Vlaamse muziekacademies.
Als stadsadviseur voor de orgels van Gent, kwam hij in contact met diverse aspecten van orgelbouwkunde, wat leidde tot een grondige studie van de registratiekunst.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.