Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Meriam de Korte (mezzo-sopraan) & Willeke Smits (orgel)

Lunchconcert Meriam de Korte (mezzo-sopraan) & Willeke Smits (orgel)

Datum woensdag 30 januari 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Meriam de Korte (mezzo-sopraan) & Willeke Smits (orgel)

Programma

Programma DECAMERONE - Italiaanse muziek uit de late middeleeuwen

Guillaume Dufay (Beersel? 1397? - Kamerijk, 1474)
Dona gentile

anoniem Codex Rossi
Biblioteca Apostolica Vaticana, Rossi 215 Or qua compagni

Johannes Ciconia (Luik?, ca. 1370 - Padua?, 1412)
Ligiadra donna

Francesco Landini (Fiesole, ca. 1325 - Florence, 1397)
Amor in huom gentil

Guillaume Dufay
Donna I ardenti ray

Francesco Landini
Deh! Dimmi tu (instrumentaal)

Antonello da Caserta (late 14e, vroege 15 eeuw)
Piu chiar che'l sol

Meer informatie over de uitvoerenden

Meriam de Korte studeerde Theater en Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Na haar einddiploma studeerde zij Klassieke Zang aan het Conservatorium van Amsterdam.

In de Verenigde Staten nam zij deel aan workshops Opera en Drama op de Suny Purchase University te New York. Zij verleende haar medewerking aan diverse muziektheaterprodukties. Voor de KRO- radio en de Tjechische radio omroep zong zij liederen van Nederlandse Componisten.

Zij legt zich toe op muziek uit de 20ste en 21ste eeuw. Zij zong de hoofdrol in de moderne opera:"Die Fahrradstand Oper"van componist G. Trujillo. Recensies volgden in de Volkskrant, het AD en Trouw. De opera is onder meer uitgezonden door de Concertzender en het televisieprogramma NOVA. In 2005 zong zij de hoofdrol in de moderne opera "De Behang Conversatie" van componist M. Sporck. Met haar ensemble verzorgt zij ook concerten in Duitsland, onder meer in Berlijn, Aken, Bochum en Hamburg

Willeke Smits studeerde orgel, piano, kerkmuziek en koordirectie. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, waarin uitdagende programmering centraal staat en concerteert zowel solistisch als in ensemble verband.

Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en organist van het monumentale Ruprechtorgel van de Tuindorpkerk in Utrecht. Ze is vaste dirigent van het Nieuwegeins Kamerkoor, dat in 2011 de Cultuur Award Nieuwegein heeft gewonnen. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan is met groot succes de geënsceneerde uitvoering van de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell uitgevoerd.

Willeke heeft een privé lespraktijk voor piano en orgel in Maarssen en omstreken.

In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en D. Scarlatti. In 2011 verscheen een tweede cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen, die onder meer met een 10 in het blad ‘Luister' is gewaardeerd.

Willeke is onder meer bestuurslid van de Koninklijke Verenigign van Organisten en Kerkmusici (KVOK) en de Stichting Utrecht Orgelland. Willeke Smits is cultureel adviseur van de zondagmiddagconcerten in de Sint-Willibrordkerk in Utrecht.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.