St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK) Orgelconcert (Homage á Nico Slooff)

Orgelconcert (Homage á Nico Slooff)

Datum zaterdag 6 april 2013
Aanvangstijd 16:00
Locatie St. Jacobuskerk, Parkstraat (HOK)
Uitvoerenden

Lara Schaffner (CH): orgel en Ad van der Helm: meditatie

Programma

Homage á Nico Slooff (65 jaar)

met o.a. Le Chemin de la Croix van Marcel Dupré

Meer informatie over de uitvoerenden

Lara Schaffner werd in 1981 in Schaffhausen (Zwitserland) geboren. Van 2001 tot 2008 studeerde zij aan de "Musikhochschule" te Luzern in de pianoklas van Yvonne Lang (Docerend Musicus 2005) en daarna in de orgelklas van Monika Henking (Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus cum laude 2008).

Vervolgens zette zij haar studie voort aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten (Masteropleiding) met als zwaartepunt Franse symfonische orgelmuziek. Bij Aart Bergwerff volgde zij improvisatielessen. In het kader van deze Masteropleiding heeft zij artistiek onderzoek gedaan naar Marcel Dupré's Le Chemin de la Croix. In 2010 is zij met haar examenconcert in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem "cum laude" afgestudeerd.

Verschillende masterclasses met o.a. Olivier Latry, Michael Radulescu en Gillian Weir gaven haar belangrijke impulsen.
Lara Schaffner was in 2006 en 2007 prijswinnaar van de nationale studieprijs van het Migros-Kulturprozent en ontving in 2008 de Edwin-Fischer-Gedenkpreis voor haar eindexamen orgel.

Zij treedt als organiste solistisch en kamermuzikaal in Zwitserland en daarbuiten op en werkt als kerkmusicus en begeleider. Verder houdt zij zich ook met vertalen bezig (voor het laatst: Kees van Houten: Tönet, ihr Pauken! Erschallet, Trompeten! Der Eröffnungschor des Weihnachtsoratoriums. 2010).

Dit speciale concert wordt aangeboden door orgelbouwer Nico Slooff i.v.m. het bereiken van zijn 65e verjaardag.

Nico Slooff heeft van 2007 tot 2009 het orgel van de St. Jacobus geheel gerestaureerd en enkele aanvullingen aangebracht.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.