Datum | woensdag 3 april 2013 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) |
Uitvoerenden | Elma Dekker (sopraan) & Geerten van de Wetering (orgel) |
A. Honegger (1892-1955)
Trois psaumes
G. Ligeti (1923-2006)
Der Sommer
F. Bridge (1879-1941)
Adagio
F. Poulenc (1899-1963)
Priez pour paix
A. Diepenbrock (1862-1921)
Geistliches Lied
H. Andriessen (1892-1981)
Sonata da Chiesa
Tema con variazione e Finale
De jonge Nederlandse sopraan Elma Dekker kreeg haar eerste zanglessen van Marianne Paques. Zij vervolgde haar zangopleiding in 2004 bij Manon Heine aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna studeerde Elma Timmers bij sopraan Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium. Elma volgde masterclasses bij Miranda van Kralingen en Christoph Prégardien.
Op haar repertoire staan o.m. werken van J.S. Bach (Matthäus Passion, Johannes Passion, diverse cantates), Händel (Messiah), Fauré (Requiem), Vivaldi (Gloria), Haydn (Die Schöpfung) en Mendelssohn (Hör mein Bitten, Psalm 95, Wer nur den lieben Gott läßt walten). Elma Timmers geeft regelmatig concerten met organist Aart Bergwerff en heeft inmiddels een grote expertise opgebouwd in werken die speciaal voor sopraan en orgel geschreven zijn. Zo zong zij ‘Miroir de Peine' en ‘Trois sonnets spirituels' van Hendrik Andriessen, ‘Zwei geistliche Lieder', ‘Passionslied' en ‘Weihnachtslied' van Max Reger, en ‘Wenn ich ihn nur habe' van Alphons Diepenbrock. Voor haar zangstudie studeerde Elma contrabas bij Jean-Paul Everts en Knut Guettler aan het Koninklijk Conservatorium. Als bassiste heeft zij o.a. als aanvoerder in het NSO gespeeld onder leiding van Otto Tausk en participeerde zij in de NJO summer- en winteracademies onder leiding van Reinbert de Leeuw en Mark Wigglesworth. Zij speelde in orkesten onder leiding van o.a. Neeme Järvi, Martin Sieghart, Etienne Siebens en Hans Leenders.Elma rondt op dit moment ook haar studie Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden af. Elma Timmers-Dekker wordt gecoached door Hanneke de Wit.
Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde in 2011 zijn mastergraad. Tevens behaalde hij zijn diploma kerkelijk koorleider bij Theo Goedhart. Als bijvakken volgde hij piano Geerten van de Weteringen zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij politicologie. Geerten volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak, Zsigmond Szathmary en Jacques van Oortmerssen. Momenteel studeert hij verder in binnen- en buitenland.
Geerten is actief als solist, begeleider, ensemblespeler en dirigent. Als solist heeft Geerten zich gespecialiseerd in 20e eeuwse muziek. Hij speelde o.a. premières van nieuwe composities tijdens het Internationaal Orgelfestival in Haarlem, in het Amsterdamse Orgelpark en in de Westerkerk te Amsterdam.
Als koorbegeleider werkte Geerten mee aan uitvoeringen van o.a. de Petite Messe Solenelle van Rossini, het requiem van Fauré en de Crucifixion van Stainer. Met verschillende ensembles voert hij regelmatig barokmuziek uit van o.a. Bach (cantates), Händel (The Messiah) en Vivaldi. Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo, dat veelal onbekend repertoire en transcripties voor orgel ten gehore brengt. Geerten is sinds 1 januari 2012 organist van de Kloosterkerk in Den Haag.
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.