Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Haags saxofoonkwintet

Lunchconcert Haags saxofoonkwintet

Datum woensdag 19 juni 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Haags saxofoonkwintet

Programma

George Gershwin (1898-1937)
Rhapsody in Blue

Douwe Eisenga (1961)
Roseroad

Astor Piazzolla (1921-1991)
La Muerte Del Angel

Meer informatie over de uitvoerenden

Het Haags Saxofoonkwartet (voorheen Python Saxofoonkwartet) is een eigenzinnig ensemble met een geheel unieke stijl. Sinds haar oprichting in 1998 heeft het ensemble zich gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek. De ambitieuze musici werken veel samen met jonge componisten en willen zo het klankspectrum van het saxofoonensemble uitdiepen. Daarnaast werken zij samen met andere musici, elektronica en kunstenaars uit de dans- en theaterwereld.

Het Haags saxofoonkwartet was o.a. te horen in grote producties als: De opera "Inanna" van Louis Andriessen, geproduceerd door ZTHollandia, regie Paul Koek en de bekende Amerikaanse filmmaker Hal Hartley schreef het libretto;"Synenergie", de jubileumproductie van het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater; "Licks & Brains II" van Klas Torstensson met Ensemble Royal o.l.v. Hans Leenders; "Vaudeville", muziek uit de jaren 20 met als solist Leo van Oostrom tijdens het Grachtenfesival; "Vuurtongen", een muziektheater productie in samenwerking met het Korzo theater Den Haag en het Nederlandse Vocaal Laboratorium; "Stadt Land Fluss" op het Goebbels & Gubaidulina festival in Groningen; Hôtel national des Invalides in Parijs, voor de Franse ambassade & Institut Neerlandais; "Summertime" i.s.w. met The Gents & zangeres Johannette Zomer.

In november 2011 heeft het Haags saxofoonkwartet haar eerste CD opgenomen, bij het bekende label Channel Classics, i.s.w. met The Gents & zangeres Johannette Zomer. Op de CD staat o.a. 'Rhapsody in Blue' die vandaag op het programma staat.

Het ensemble concerteerde in het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, de Philharmonie in Haarlem, het Muziekcentrum Frits Philipszaal in Eindhoven, Rotterdamse schouwburg, Korzo Theater en Muziekcentrum Anton Philipszaal te Den Haag, Vredenburg in Utrecht, De Singel in Antwerpen, aantal keren tijdens het Grachtenfestival en de Uitmarkt in Amsterdam, School of Music in Londen en de Berliner Festspiele.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.