Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Hugo Bakker (orgel)

Lunchconcert Hugo Bakker (orgel)

Datum woensdag 17 juli 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Hugo Bakker (Zaltbommel), orgel

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium und Fuge a moll BWV 543

Johann Jakob Froberger (1616-1667)
Toccata d-moll

Peter-Jan Wagemans (1952)
Gioco

Meer informatie over de uitvoerenden

Hugo Bakker studeerde geschiedenis, orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Universiteit Leiden, het Rotterdams Conservatorium en het Lemmensinstituut te Leuven. Zijn docenten orgel waren Bernard Winsemius, Reitze Smits en Luc Ponet, klavecimbel en continuo studeerde hij bij Kris Verhelst. Hij volgde masterclasses bij o.a. Olivier Latry (Messiaen), Zsigmond Szathmáry (hedendaagse muziek), Lorenzo Ghielmi (Bach), Thomas Trotter (Engelse muziek) en Harald Vogel (Noord-Duitse Barok). Prijzen won hij op concoursen in o.a. Maassluis en Pistoia (Italië).

Hugo is als organist verbonden aan de St. Maartenskerk te Zaltbommel en is daarmee de vaste bespeler van het monumentale Wolfferts-/ Heyneman-orgel uit 1783. Hiernaast geeft hij concerten, geeft hij les en schrijft hij (muziekwetenschappelijke) artikelen. Met ‘De Circusmachine' treedt hij regelmatig op in een show waarin orgel en circus bij elkaar gebracht worden.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.