Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Floor LeCoultre (viool) en Elsbet Remijn (piano)

Lunchconcert Floor LeCoultre (viool) en Elsbet Remijn (piano)

Datum woensdag 23 oktober 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Floor LeCoultre (viool) en Elsbet Remijn (piano)

Programma

Johannes Brahms (1833-1897)
Händel Variaties op. 24 voor piano solo

Henryk Wieniawski (1835-1880)
Faust Fantasie voor viool en piano

Meer informatie over de uitvoerenden

Floor Le Coultre (1990) begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij haar tante Josien Le Coultre in Groningen. In 2004 vervolgde ze haar vioolstudie bij Joyce Tan in Utrecht aan de jong talentenklas en de AMT en sinds januari 2008 studeert Floor bij Ilona Sie Dhian Ho, bij wie ze na het behalen van haar gymnasiumdiploma haar studie voortzette aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In juni 2012 heeft Floor cum laude haar bachelor afgerond. Momenteel studeert Floor bij Ilona Sie Dhian Ho in Den Haag en Pavel Vernikov aan de Scuola di Musica in Fiesole, Italië. Naast haar conservatoriumstudie nam Floor deel aan internationale masterclasses en muziekfestivals. Ook gaf ze als solist concerten in Zweden, Duitsland en China.

In 2011 is Floor in de nationale finale van het SJMN benoemd tot Jong Muziek Talent Nederland. Verder is ze prijswinnares van verschillende nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours. Zomer 2011 won ze tijdens het Peter de Grote Festival de Labberté- Hoedemaker Award. Floor bespeelt een Franse viool van Pierre Silvestre uit 1858, welke haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Elsbet Remijn (1988) kreeg haar eerste pianolessen van Farida Zejnal in Leiden. In 2004 werd Elsbet toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en vervolgens tot de bachelor-opleiding aldaar. Rian de Waal heeft haar gedurende die vier jaar steeds begeleid. Sinds september jl. studeert Elsbet bij Ellen Corver, bij wie zij in januari 2012 de Bachelor-studie afsloot en nu verder studeert in de Master-opleiding.

Elsbet behaalde prijzen op diverse concoursen, waaronder het Nationaal Concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours waar zij ook de Gaudeamus Prijs ontving voor de beste vertolking van een modern werk. Op uitnodiging van dit laatste concours gaf Elsbet ook concerten in Zürich en Genève, Zwitserland. Kamermuziek vormt een belangrijk deel van Elsbets repertoire.
Al tijdens haar studie is Elsbet actief betrokken bij de zogeheten Classic Express; de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours waarin basisschoolleerlingen enthousiast worden gemaakt voor klassieke muziek.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.