Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld

Lunchconcert Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld

Datum woensdag 20 november 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld

Programma

Johannes Brahms (1833 - 1897)
Sonate in Es opus 120 nr. 2
I Allegro amabile
II Allegro appassionato
III Andante con moto en Allegro

Meer informatie over de uitvoerenden

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld: Nicole van Jaarsveld (piano), Angélique Heemsbergen (klarinet)

Het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken hebben Angélique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld als doel. Het 'open karakter' van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd. Angélique en Nicole waren te horen in de kleine zaal van het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium op Radio 4. Het duo volgde masterclasses bij Pascal Devoyon, Charles Neidich en Ralph Manno. Verder werd het gecoacht door Céleste Zewald, Harrie Troquet, Marian Bolt en Hans Eijsackers.

Angélique en Nicole leerden elkaar kennen in 2007 tijdens de internationale tournee van Stichting I Romantici. Hun eerste concert was een feit tijdens het afstuderen van Nicole aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij vervolgden hun samenwerking met het geven van vele succesvolle recitals.

Hun voorliefde voor kamermuziek leidde ertoe Stichting KamerMuziek Utrecht op te richten. Een stichting die werken programmeert met piano en klarinet in de basis uitgebreid met blazers en strijkers. In het voorjaar van 2011 was de stichting voor het eerst op de Nederlandse concertpodia te horen en te zien. Samen met jonge, getalenteerde musici hebben Nicole en Angélique, naast het traditionele repertoire, werken met uiteenlopende, bijzondere bezettingen en een wereldpremière ten gehore gebracht.

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld is werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, een organisatie die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.