Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Quirinius Ensemble

Lunchconcert Quirinius Ensemble

Datum woensdag 15 januari 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Quirinius Ensemble

Programma

Georg Friedrich Händel (1685 - 1770)
Concerto à Cembalo solo con Viola da Gamba o Braccio" in C majeur
- Adagio
- Allegro
- Andante
- Vivace

Uit Cantate "Mi palpita il cor" :
- Aria (largo): Ho tanti affanni in petto
- Recitativo
- Aria: Se un di m'adora

Georg Philipp Telemann (1681 - 1767)
Sonate voor fluit, gamba en continuo in F majeur
- Dolce
- Allegro
- Largo
- Vivace

Uit Cantate:Heilige drei Könige
- "Ihr Völker hört"

Meer informatie over de uitvoerenden

quirinus-ensemble.jpgQuirinius Ensemble: Maria voor 't Hekke (mezzosopraan), Melene Michielsen (traverso), Ernst Stolz (viola da gamba), Earl Christy (theorbe)

Maria voor't Hekke studeerde solozang aan de conservatoria van Zwolle en Den Haag bij Cilly Dorhout, Sophia van Sante en studeerde af bij Wout Oosterkamp. Daarnaast volgde ze zanglessen en masterclasses bij o.a. Lucia Meeuwsen, Frans Huyts, Margreet Honig en Marius van Altena. Momenteel is Marjan Kuiper haar zangcoach en volgt ze iedere zomer een masterclass Early music bij Evelyn Tubb en Michael Fields in Finland. Ze trad, soms als soliste, reeds op in het ensemble Haags ad Hoc, Bachkoor Holland, Nederlands Theaterkoor, Helios Kamerkoor en het vocale kwintet Cappella Affetta.

Helene Michielsen studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Traverso volgde ze bij Wim Brabants. Ze concerteerde in kamermuziekensembles en kamerorkesten en trad regelmatig op in combinatie met woord (poëzie en verhalen) en eurythmie. In Zeist deed ze een opleiding muziektherapie. Sinds 1994 woont ze in Nederland, geeft nog steeds les aan de Academie voor Muziek Woord en Dans te Mortsel (België) en treedt op in verschillende kamermuziekcombinaties.

Luitist Earl Christy is geboren in de Verenigde Staten. Hij studeerde bij Edward Martin en Nigel North aan de Universiteit van Indiana in Milaan bij Paul Beier en in Den Haag bij Toyohiko Satoh, aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij zijn Bachelor- en Master diploma behaalde. Earl Christy is vooral actief in het herontdekken van lang verwaarloosde muziek voor de barokluit. Als solist trad hij op in verschillende landen van Europa en Noord Amerika. Ook op Festivals, zoals het Oude Muziek Festiaval te Utrecht. Ook als componist voor zijn instrument, is Christy actief. Zijn CD "Neue Lautenfruchte", werd door de internationale pers enthousiast ontvangen. Hij woont momenteel in Nederland.

Ernst Stolz studeerde verschillende hoofdvakken aan enkele conservatoria van Nederland. Zo studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium: blokfluit bij Micheal Barker, klavecimbel bij Bob van Asperen, fortepiano bij Stanley Hoogland en solozang bij Meinard Kraak. Hij studeerde piano bij Sumiko Nagaoka aan het conservatorium van Utrecht en studeerde af als docerend musicus. Koordirectie in Tilburg bij Louis Buskens en schoolmuziek in Rotterdam. Ook met gambisten als Wieland Kuijken, Freek Borstlap en José Vasquez werkte hij enige tijd. Hij speelt regelmatig in ensembles oude muziek en cantate-uitvoeringen. Onlangs verscheen een CD met enkele Vlaardingse musici. 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.