Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Trio Cortado

Lunchconcert Trio Cortado

Datum woensdag 29 januari 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Trio Cortado

Programma

Charles Avison (ca 1709 - ca 1770)
Sonate a tre

Franz Schubert (1797-1828)
Strijktrio in Bes

Maurice Ravel (1875-1937)
Sonate voor viool en cello
- lent
- vif avec entrain

Meer informatie over de uitvoerenden

Trio Cortado

trio-cortado.jpg

Hannah de Witte (1985) behaalde in 2012 haar diploma Master of Music met de beoordeling "excellent" aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Marieke Schneemann. In 2010 studeerde ze voor haar bachelor met een 9 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar docenten waren Thies Roorda, Eline van Esch en Rien de Reede. Regelmatig wordt ze als gastspeler gevraagd bij diverse professionele orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Holland Symfonia, de Marinierskapel en het Asko-Schönberg Ensemble. Diverse masterclasses volgde ze van o.a. William Bennett, Trevor Wye, en Robert Dick. Hannah maakt naast Trio Cortado deel uit van het Longinuskwintet en Duo Regentes. Als fluitdocente is zij actief bij muziekverenigingen in de regio Den Haag. Naast de moderne fluit studeerde Hannah traverso bij Marten Root en Kate Clark, in de vorm van bijvak.

Arthur Klaassens is op 9-jarige leeftijd begonnen met hobo spelen bij Ali Groen. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, aanvankelijk bij Hans Roerade en tegenwoordig bij Lucas Macias Navarro en Alexei Ogrintchouk. Hij sloot zijn Bachelor-fase af met een 9 in Augustus 2012, en vervolgt zijn studie momenteel aan hetzelfde instituut. Hij heeft met verschillende orkesten gesoleerd, waaronder het Viotta Jeugdorkest, het Nieuw Mannheim Orkest en het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium. In 2009 was Arthur finalist van het Stichting Jong Muziektalent Nederland Concours. In 2010 heeft Arthur op uitnodiging van de Nederlandse ambassade van Tunesië en het Prinses Christina Concours een solo-recital gegeven op een internationaal muziekfestival in Tunis. Tijdens de zomer van dat jaar soleerde hij ook met het ensemble "De Solisten van het Residentie Orkest" tijdens hun tournee in Frankrijk. In Januari 2012 was hij geselecteerd om deel te nemen aan een exclusieve masterclass door Alexei Ogrintchouk in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Jasper Grijpink (1985) had les van Jan van den Eijnden, Nido Roovers, Bas de Jong en Ab Vos. Hij sloot zijn bachelor in Den Haag af met een 9,5 en studeerde verder bij Pierre Woudenberg en in de ‘orkest master' van het Residentie Orkest. In mei 2012 behaalde hij zijn masterdiploma met een 9 aan het Koninklijk Conservatorium als student van Pierre Woudenberg. Hij had ook les van Eric Hoeprich op historische instrumenten en volgde masterclasses bij Karl Leister, Martin Fröst, Michael Collins en Béla Kovács. Jasper remplaceerde bij onder andere The Amman Symphony Orchestra (Jordanië), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Noord Nederlands Orkest, het Asko | Schönberg Ensemble en het Radio Filharmonisch Orkest. Tijdens zijn studie Politicologie in Leiden (BA, 2008) speelde hij in het orkest van LSKO Collegium Musicum waar hij in 2006 ook als bestuurslid actief was. Vanaf 2009 was Jasper actief in de besturen van Het Nieuwe Mannheim Orkest en het Nieuw Haags Ensemble. Dit laatste ensemble speelde in augustus en september 2012 de Nederlandse première van de opera ‘Death Knocks' van Christian Jost. 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.