Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 7 mei 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Maria Sanchez Ramirez en Elske Tinberegen, barokcello; Edordo Valorz, orgel en klavecimbel

Programma

Jacob Klein (1688-1748)
Duetto I a due Violoncelli, opus 2
- Preludio Allegro
- Corrente Poco Allegro
- Giga Allegro
- Sarabanda Largo
- Minuetto Vivace

Georg Muffat (1653-1704)
- Toccata Septima
Uit: Apparatus Musico-organisticus

Benedetto Marcello (1686-1739)
Sonata a Tré n. 4
- Largo
- Allegro
- Largo
- Allegro

Meer informatie over de uitvoerenden

Celliste María Sánchez Ramírez, geboren in Toledo, Spanje, behaalde haar masterdiploma cello en kamermuziek in 1999 bij Itziar Atutxa aan het Conservatorio Superior de Música Jesús Guridi in Victoria. In hetzelfde jaar begon ze haar studie barok- en moderne cello bij Jaap ter Linden en Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In deze tijd naam ze deel aan masterclasses van Quirine Viersen, Mihael Strauss, Rainer Zipperlin en Anner Bylsma. Ze behaalde haar diploma barokcello in 2003 en moderne cello in 2005. Zij heeft gewerkt met onder meer dirigenten Jos van Veldhoven, Macus Creed en Federico María Sardelli.
In 2007 richtte ze haar eigen groep Las Esferas op, die zich richt op de uitvoering van Spaanse barokmuziek. Zij heeft opnames gemaakt voor cd labels Challenge Records, Verso, Brilliant en K617 en maakte opnames voor radio en televisie in verschillende Europese landen. Tegenwoordig geeft ze regelmatig workshops en masterclasses barokcello, zoals de "Curso de Música Barroca de Denia" (Alicante).

 

Elske Tinbergen studeerde cello bij Ran Varon en barokcello bij Viola de Hoog, Jaap ter Linden en Lucia Swarts. Tevens specialiseerde zij zich aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in het bespelen van de 5-snarige violoncello piccolo. Masterclasses volgde zij bij Anner Bijlsma. Kamermuziek maakt Elske o.a. in duo Tinbergen/Boysen (hun debuut-cd met muziek uit de Nederlanden verscheen in 2012), het barokensemble Giardino Musicale, en La Barca Leyden (de cd 'Music at the court of Jülich-Berg' won een Gouden Label 2012). Tevens speelt zij in Musica Poetica en the Northern Consort. Met Ensemble l'Esprit Musical was zij prijswinnaar op het Internationale Van Wassenaer Concours. Elske heeft een passie voor lesgeven in zowel cello als barokcello. Voor de Vereniging Huismuziek geeft zij regelmatig cursussen ensemblespel en barokinterpretatie. Daarnaast is Elske gastdocente voor historische documentatie aan het Utrechts Conservatorium. In de pers wordt haar spel beschreven als: "intrigerend", "trefzeker" en "alert", en wordt haar solospel "ijzersterk" genoemd.

 

De Italiaanse Edoardo Valorz is klavecinist en organist. Orgel studeerde hij bij Wijnand van de Pol. Na zich musicologisch georienteerd te hebben, studeerde hij klavecimbel bij Patrizia Marisaldi in Vicenza en behaalde hij zijn Bachelor diploma. Daarnaast volgde hij cursussen, voor klavecimbel bij Luca Guglielmi, en voor orgel bij Michael Radulescu en Gerhard Gnann. Edoardo concerteerde in Europa en ook daarbuiten, als solist (orgel en klavecimbel), en als continuospeler in barokorkesten en ensembles. Hij werkte met dirigenten als Ton Koopman, Christopher Hogwood, Bart Kuijken, Peter van Heygen en Alfredo Bernardini. Tijdens de Pesaro Harpsichord Competition "G. Gambi" in 2007 won hij de derde prijs voor zijn continuospel.Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot en basso continuo bij Patrik Ayrton, en behaalde zowel zijn Bachelor als Master diploma.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.