Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Matthias Havinga (orgel)

Lunchconcert Matthias Havinga (orgel)

Datum woensdag 2 juli 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Matthias Havinga (orgel)

Programma

Marcel Dupré (1886-1971)
Uit: 15 Versets sur les Vêpres de la Vierge Op. 18
-Antiphon 1 ‘Terwijl de koning aan zijn tafel zit'
-Antiphon 3 ‘Ik ben donker, maar mooi'
-Antiphon 4 ‘De winter is voorbij'
-Ave Maris Stella 3 ‘Terwijl wij reizen, steun onze wankele inspanningen'
-Ave Maris Stella 4 ‘Amen' (Finale)

César Franck (1822-1890)
Andantino

Louis Vierne (1870-1937)
uit: 24 Pièces de fantaisie Troisième Suite, op. 54
-Impromptu
-Carillon de Westminster

Meer informatie over de uitvoerenden

Matthias Havinga studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Tevens studeerde hij af als pianist aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet, en als kerkmusicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde in talloze Europese landen en de VS, en maakte radio-opnamen voor binnen- en buitenland. Zijn CD's ‘J.S.Bach-Italian Concertos' en ‘Passacaglia', uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen. Op zijn 30e gaf Matthias reeds zijn eerste masterclasses, aan orgelstudenten van het Conservatorium te Vilnius (Litouwen).

Matthias is een veelgevraagd solist en begeleider bij koren en orkesten. Hij speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, werkte met koren als Collegium Vocale Gent, het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, en soleerde op festivals en podia als Het Concertgebouw, het Internationaal Orgelfestival Haarlem, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en de Gaudeamus Muziekweek. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma's die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

Matthias is organist-titulaire van het drie-manuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam. Als dirigent-organist is hij verbonden aan de Lutherse Augustanakerk te Amsterdam.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.