Datum | woensdag 20 augustus 2014 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) |
Uitvoerenden | Geerten van de Wetering (Den Haag), orgel |
Dieterich Buxtehude (1637 - 1707)
Praeludium in e-moll (BuxWV 142)
Arvo Pärt (1935)
Trivium (1976)
Louis Vierne (1870 - 1937)
Impromptu
Uit: Pieces de Fantasie, Suite III (opus 54, 1927)
Louis Vierne
Final
Uit: 1e Symphonie (opus 14, 1899)
Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde in 2011 zijn mastergraad. Tevens behaalde hij zijn diploma kerkelijk koorleider bij Theo Goedhart. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij politicologie. Geerten volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak, Zsigmond Szathmary en Jacques van Oortmerssen. Momenteel zet hij zijn studie voort in Wenen.
Geerten is actief als solist, koorbegeleider, ensemblespeler en dirigent. Als solist heeft Geerten zich gespecialiseerd in 20e eeuwse muziek. Hij verzorgt regelmatig premières van nieuwe muziek. Zo speelde hij een première tijdens het Internationaal Orgelfestival 2008 in de St. Bavo in Haarlem en werkte hij mee aan de premières van twee nieuwe werken voor vier orgels in het Amsterdamse Orgelpark. In 2011 bespeelde hij het orgel bij de Nederlandse première van het '9/11 Requiem' van de Noorse componist Iver Kleive, uitgevoerd door het Toonkunstkoor Aalsmeer en het Oslo Bach Choir.
Als koorbegeleider werkte Geerten mee aan uitvoeringen van o.a. de Petite Messe Solenelle van Rossini, het requiem van Fauré en de Crucifixion van Stainer. Met verschillende ensembles voert hij regelmatig barokmuziek uit van o.a. Bach (cantates), Händel (The Messiah) en Vivaldi. Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo, dat veelal onbekend repertoire en transcripties voor orgel ten gehore brengt.
Geerten is sinds 1 januari 2012 organist van de Kloosterkerk in Den Haag, waar hij het Marcussen-orgel bespeelt.
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.