Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Orgelconcert Geerten van de Wetering

Orgelconcert Geerten van de Wetering

Datum zaterdag 14 juni 2014
Aanvangstijd 16:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering (Den Haag) orgel

Programma

Programma '100 jaar later (1914 - 2014): orgelmuziek ten tijde van twee wereldoorlogen'

Ernst Krenek (1900 - 1991)
Sonate für Orgel (1941) op. 92/1

Paul Hindemith (1895 - 1963)
Zwei Stücke (1918)
- Praeludium
- [Mässig schnelle Halbe]

Siegfried Reda (1916 - 1968)
Marienbilder (1955)
- Verkündigung
- Magnificat
- Engelskonzert - Salve regina
- Vesperbild - Grablegung
- Pieta

Rene Vierne (1878 - 1918)
Prelude Grave

Jehan Alain (1911 - 1940)
Choral Dorien (1935)

Jehan Alain (1911 - 1940)
Litanies (1937)

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde in 2011 zijn mastergraad. Tevens studeerde hij kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij politicologie. Geerten volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Daan Manneke, Zsigmond Szathmary en Peter Planyavsky. Momenteel volgt hij een postgraduale orgelopleiding aan de ‘Universität für Musik' in Wenen bij Roman Summereder (20e-eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie), mede mogelijk gemaakt door een beurs van het Henri Roovers Fonds.

Geerten is actief als solist, begeleider, ensemblespeler en dirigent. Als solist heeft Geerten zich gespecialiseerd in 20e-eeuwse muziek. Hij speelde o.a. premières van nieuwe composities tijdens het Internationaal Orgelfestival in Haarlem, in het Amsterdamse Orgelpark en in de Westerkerk te Amsterdam.

Als solist en begeleider werkt Geerten veel samen met koren en orkesten. Hij werkte mee aan uitvoeringen van o.a. het Concert voor orgel en orkest van Poulenc, de Nederlandse première van het 9/11 Requiem van de Noorse componist Iver Kleive met medewerking van het Oslo Bach Choir en het War Requiem van Benjamin Britten in het Concertgebouw Amsterdam. Ook is hij actief als continuo-speler bij verschillende ensembles. Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo, dat veelal onbekend repertoire en transcripties voor orgel ten gehore brengt.

Geerten is sinds 1 januari 2012 organist van de Kloosterkerk in Den Haag. Hij is tevens dirigent van Het Wassenaars Kamerkoor.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.