Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Claudette Verhulst (piano)

Lunchconcert Claudette Verhulst (piano)

Datum woensdag 28 mei 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Claudette Verhulst (piano)

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Delen uit sonate op. 28 in D, "Pastorale"

Johannes Brahms (1833-1897)
Delen uit Vier Klavierstücke op. 119

Brett Dean (1961)
Equality

Pianiste Claudette Verhulst geeft ter plekke uitleg over de te spelen werken en ze lokt hierbij graag reactie uit van haar publiek. 

Meer informatie over de uitvoerenden

Claudette Verhulst (1989) is geboren in Eindhoven. Ze kreeg haar eerste pianolessen op tienjarige leeftijd van Mieke van der Aalst. Tijdens haar laatste jaar van de middelbare school werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium van Tilburg waar ze les kreeg van Bart van de Roer. Een jaar later begon ze haar bachelor studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Paul Komen en studeerde vervolgens gedurende drie jaar bij Rian de Waal. Op dit moment vervolgt ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in de master bij David Kuyken.

Tijdens haar pianostudie heeft Claudette met succes deelgenomen aan concoursen, en het SJMN. Ook heeft ze masterclasses gevolgd bij onder andere Ellen Corver, Paolo Giacometti, Igor Roma, Ilona Timchenko, Dmitri Bashkirov en Ronald Brautigam.

Samen met pianiste Elisabeth Crommelynck vormt ze sinds 2010 een pianoduo. Dankzij hun unieke combinatie van persoonlijkheden heeft dit duo al vele successen geboekt in zowel Nederland als België. Zo traden zij o.a. op in het Lucent Danstheater en in de Dr. Saëns; en in het Muziekcentrum van Balen en het Musée des Beaux-Arts te Antwerpen.

Naast haar interesse voor klassieke muziek, ontwikkelt Claudette zich ook op het gebied van theater. Ze krijgt hiervoor lessen van theatermaakster/regisseuse Elisabeth Boor. In combinatie met pianiste Elsbet Remijn is het theatrale duo "Beth & Flo" ontstaan. Op o.a. het Café Theater Festival 2013 en 2014 in Utrecht, de Uitmarkt in Den Haag en Salone dell'Opera in Amerongen hebben ze met succes een nieuwe manier van concerteren laten zien en horen.

Zie ook de website van Claudette Verhulst.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.