Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Jos van der Kooy (piano en orgel) & Thomas Dulfer (fagot)

Lunchconcert Jos van der Kooy (piano en orgel) & Thomas Dulfer (fagot)

Datum woensdag 10 september 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy (piano en orgel) en Thomas Dulfer (fagot)

Programma

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 - 1621)
Ballo del Granduca
orgel

Philipp Friedrich Böddecker (1607 - 1683)
Sonata sopra "La Monica"
fagot en orgel

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Liebster Jesu, wir sind hier BWV 730 en 731
orgel

Carl Maria von Weber (1786 - 1826)
Adagio uit Concert voor fagot en orkest Opus 75
fagot en piano

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
piano

Alexandre Tansman (1897 - 1986)
Allegro con moto uit Sonatine voor fagot en piano
fagot en piano

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - jos-van-der-kooy.jpgJos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn.
Vanaf 1966 is hij als kerkmusicus werkzaam in Amsterdam. Sinds 1981 is hij daar cantor en organist van de Westerkerk. Sinds 1991 is hij stadsorganist van Haarlem. Hij is er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. Sinds 2006 is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag.

Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. Hjj gaf masterclasses in Saint Albans, Berlijn, Kazan, Leipzig, Londen en Neurenberg. Hij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Van zijn spel zijn een twintigtal cd's en dvd's verschenen.
Jos van der Kooy zet zich ook veelvuldig in om het orgel en de orgelmuziek onder 'de gewone man' en niet in de laatste plaats onder de aandacht van kinderen te brengen. Zo heeft hij geeft hij vele orgelexcursies en 'open orgeldagen' in de kerken waar hij is benoemd, houd hij lezingen en voordrachten en verzorgt hij presentaties en uitvoeringen voor de jeugd.

Vanaf 2009 tot heden heeft hij (als de organist 'meneer Jos') jaarlijks meegewerkt met het educatieve kinderproject 'Muziek uit een gebouw'. Dit lesproject, bedoeld voor kinderen van groep 6 van Haagse basisscholen, is door het Haags Orgel Kontakt ontwikkeld en in samenwerking met het 'Koorenhuis', Centrum voor Cultuur en Educatie in Den Haag, met succes uitgevoerd en zal ook komende jaren gecontinueerd worden.

In de loop der jaren zijn hem de volgende prijzen en onderscheidingen toegekend:

Op 21 september 2011 werd Jos van der Kooy benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau van wege zijn grote verdienste voor de orgelkunst.

Concertagenda - thomas-dulfer.jpgThomas Dulfer is 20 jaar en begint aan zijn derde jaar op University College Amsterdam waar hij de biomedische richting op gaat. Naast University College gaat hij volgend jaar beginnen aan het conservatorium van Amsterdam bij Bram van Sambeek.
Voordat hij naar het conservatorium ging heeft hij les gehad op Scholen in de Kunst te Amersfoort bij Mieke van Dael. Op zijn tiende is hij begonnen met fagot spelen toen hij op de open dag van de muziekschool helemaal gevallen was voor de fagot. De laatste paar jaar heeft hij onder andere prijzen gewonnen bij het Prinses Christina concours 2012 (eerste prijs, regionale voorronde). Afgelopen oktober won hij bij het Fagotconcours van het fagotnetwerk de eerste prijs.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.