Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 24 september 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Willem Stam (cello) en Stefan Petrovic (piano)

Programma

Franz Schubert (1797-1828)
"Der Wanderer" D. 489
Cello en piano

Johannes Brahms (1833-1897)
Sonata for Cello and Piano No.1, Op. 38
Allegro non troppo
Allegretto quasi Menuetto
Allegro
Cello en piano

Richard Wagner (1813-1883)
Träume (from Wesendonck Lieder) WWV 91
Cello en piano

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Willem Stam (cello) en Stefan Petrovic (piano)

Concertagenda - petrovic-stam.png

Willem Stam, geboren in Calgary (Canada), begon zijn muzikale opleiding als pianist en cellist. Hij studeerde cello bij Beth Sandvoss en later bij John Kadz en werd gecoacht door veel van 's werelds meest gerenommeerde cello pedagogen.
Op 17-jarige leeftijd verhuisde hij, dankzij de genereuze steun van de Alberta-Stichting voor de kunsten, naar Nederland. Willem heeft door heel Nederland gemusiceerd en heeft concerten gegeven in Argentinië, Bolivia, Canada, China, Tsjechië, Duitsland, Italië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Rusland, Slowakije, Zuid-Afrika, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Uruguay. Zijn optredens zijn uitgezonden op radio en televisie in zowel Canada als Nederland.
Willem is medeoprichter van het Ysaÿe Trio en van het New European Ensemble. Hij bespeelt een cello van Stefano Scarampella (Mantova 1918) met een Victor Fétique strijkstok (Parijs), ter beschikking gesteld door de Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Stefan Petrovic, geboren in Belgrado (Servië) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. In zijn vroege tienerjaren nam hij al deel aan vele pianocompetities. Stefan gaf van 1996 tot 2002 concerten in Servië, Montenegro en Macedonië.
In 2002 kwam hij naar Nederland waar hij aan het Koninklijk Conservatorium studeerde bij Naum Grubert. Tijdens zijn studies trad hij regelmatig op als solist en als lid van diverse ensembles voor kamermuziek.
Ook heeft hij deelgenomen aan masterclasses gegeven door David Lively, Jean Yves Thibaudet, Dmitry Bashkirov en Anton Kuerti. Op dit moment is hij bezig met een doctoraat aan de Universiteit van Leiden/Orpheus Institute Gent. Het onderwerp van zijn onderzoek is het gebruik van tempo flexibiliteit in prestaties van de muziek uit de 19e eeuw.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.