Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 8 oktober 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy (piano en orgel) i.s.m. Libor van der Boom (hoorn)

Programma

Camille Saint-Saëns ( 1835 - 1921 )
Romance Op.36
(hoorn en orgel)

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
(orgel)

Azon Nurtinovich Fattah ( 1922 - 2013 )
Lyrisch Russisch lied
- Andante
(hoorn en piano)

Jos van der Kooy
Improvisatie
(piano)

Miloslav Ištvan ( 1928 - 1990 )
Nokturno - 1955
(hoorn en piano)

Camille Saint - Saëns
Morceau de Concert Op. 94
- deel 1 Allegro moderato
(hoorn en piano)

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy (piano en orgel) i.s.m. Libor van der Boom (hoorn)

Concertagenda - jos-van-der-kooy.jpgJos van der Kooy (1951, Rotterdam) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981is hij cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is hij er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van een drietal orgels: het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel en de beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam.

Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Academie der Kunsten van de Rijks Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. In tal van landen geeft hij masterclasses en concerten.
Van zijn spel zijn een twintigtal cd's en dvd's verschenen.

Van der Kooy ontving de volgende prijzen en onderscheidingen: Tournemire Prize, International Organ Festival, Saint Albans, 1977.
Eerste Prijs Nationaal Improvisatie Concours, Bolsward, 1978.
Eerste Prijs Internationaal Improvisatie Concours, Haarlem, 1980 en 1981. Prix d'Excellence, als leerling van Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam, 1981.
Zilveren medaille, 1989, en vergulde medaille, 2000, van Société Académique "Arts, Sciences, Lettres", Parijs, wegens verdiensten voor Franse muziek.

Informatie: www.josvanderkooy.com

Concertagenda - libor-van-der-boom-hoorn.jpgLibor van der Boom (1997) speelde als klein kind al viool en piano.
In 2010 echter kreeg hij erg veel interesse in een ander instrument, de hoorn. Niet erg verwonderlijk want Libor is de kleinzoon van O. Milek, voormalig hoorndocent aan het Haags conservatorium, en tevens zijn leerling.

Libor is hoornist in het Frysk Jeugdorkest. Met dit orkest heeft hij tevens een aantal maal een solistisch optreden gegeven met het vierde hoornconcert van Mozart.
Op het Prinses Christina Concours 2013 won hij in de regionale finale de 3e prijs.

Dit jaar won hij op datzelfde concours de tweede prijs met o.a. een Hindemith-sonate.
Samen met de pianist, zijn broer Leon, won hij op dit Prinses Christina Concours ook nog eens de derde prijs in de categorie kamermuziek. Ze speelden een van de mooiste stukken uit de hoornliteratuur, het trio voor hoorn, viool en piano van Johannes Brahms.

Thans studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij F. Brouns.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.