Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 12 november 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy (orgel) i.s.m. Melle de Vries (cello)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Pastorella F dur (vier delen) BWV 590 (Orgel)

Sonata D dur BWV 1028 (Cello en orgel)
- Adagio
- Allegro
- Andante
- Allegro

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy (orgel) i.s.m. Melle de Vries (cello)

Concertagenda - melle-de-vries-cello.jpg

Melle de Vries (1994) begon als vierjarige met cellolessen. Hij heeft gestudeerd aan de Jong Talentenafdeling van het Prins Claus Conservatorium, bij Jan Ype Nota, School voor Jong Talent en bij Lucia Swartz.
In 2010 heeft hij een half jaar in Berlijn gestudeerd onder Matthias di Oliveira Pinto en Larissa Groeneveld. In deze tijd was Melle ook lid van de Academie Muzikaal Talent te Utrecht. Op dit moment studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert.

Melle heeft prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours, het SJMN en Classic Young Masters.

Concertagenda - jos-van-der-kooy-2.jpgJos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. In 1970 maakte hij zijn internationale debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig was hij winnaar van prestigieuze improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, vanaf 1981 in de functie van cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem, daar is hij de vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam. Ook nam hij het initiatief tot de restauratie van het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel.
Meer informatie: www.josvanderkooy.com

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.