Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 10 december 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy (orgel) i.s.m. Elena van Slogteren (sopraan) en Marian Jaspers Fayer (fluit)

Programma

Willem Pijper (1894 - 1947)
uit Nöels de France
- La Messe De Minuit
- Des Rois Mages
- Entre Le Boeuf et L´ane gris
sopraan en piano

Jaap Geraedts (1924 -2003)
Canzonetta voor fluit en piano
1947

Claude Debussy (1862 - 1918)
Noël des enfants qui n'ont plus de maison
sopraan en piano

Frank Martin (1890 - 1974)
Trois Chants de Noël
- Les cadeaux
- Image de Noël
- Les bergers
sopraan, fluit en piano

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy (orgel) i.s.m. Elena van Slogteren (sopraan) en Marian Jaspers Fayer (fluit)

Concertagenda - elena-van-slogteren.jpgElena van Slogteren (1986) begon met zingen bij het Nationaal Kinderkoor o.lv. Silver van Lieshout en Maria Acda. Na haar eerste zanglessen begon ze aan de vooropleiding van Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Maria Acda. Op 16 jarige leeftijd vertolkte ze bij Residentie Kamerorkest de rol van Bastienne van Mozarts Bastien und Bastienne. Zij vervolgde haar studie Rotterdams Conservatorium bij Carolyn Watkinson. Momenteel heeft ze zangles bij Christa Pfeiler.
Naast het zingen is Elena werkzaam als producent /productieleider bij het Nederlands Blazers Ensemble.

Concertagenda - marian-jaspers-fayer.jpg

Marian Jaspers Fayer werd geboren in Amsterdam en emigreerde op jeugdige leeftijd met haar ouders naar Amerika. Ze begon haar muziekstudie aan de University of California Dominguez Hills. Ze keerde in 1977 terug naar Nederland om verder studeren aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Pieter Odé. In 1983 behaalde ze daar haar Uitvoerende Musicus diploma en een jaar later haar aantekening kamermuziek. Naast haar werk als dwarsfluit docente is ze actief op het gebied der kamermuziek. Ze maakte deel uit van het Von Weber trio (fluit, cello piano), het Keizer Kwartet en het Multigen ensemble
Tegenwoordig speelt ze in fluitkwartet Quartetto Sereno. Ook treedt ze op in duo bezetting met gitaar, orgel en piano.

Concertagenda - jos-van-der-kooy-2.jpg

Jos van der Kooy (1951, Rotterdam) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981is hij cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is hij er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van een drietal orgels: het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel en de beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam.
Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Academie der Kunsten van de Rijks Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. In tal van landen geeft hij masterclasses en concerten.
Van zijn spel zijn een twintigtal cd's en dvd's verschenen.

Van der Kooy ontving de volgende prijzen en onderscheidingen: Tournemire Prize, International Organ Festival, Saint Albans, 1977.
Eerste Prijs Nationaal Improvisatie Concours, Bolsward, 1978.
Eerste Prijs Internationaal Improvisatie Concours, Haarlem, 1980 en 1981. Prix d'Excellence, als leerling van Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam, 1981.
Zilveren medaille, 1989, en vergulde medaille, 2000, van Société Académique "Arts, Sciences, Lettres", Parijs, wegens verdiensten voor Franse muziek.

Informatie: www.josvanderkooy.com

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.