Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Orgelconcert met dans: Geerten van de Wetering (orgel), Aurélie Cayla en Yvan Dubreuil (dans)

Orgelconcert met dans: Geerten van de Wetering (orgel), Aurélie Cayla en Yvan Dubreuil (dans)

Datum zaterdag 20 september 2014
Aanvangstijd 16:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering (orgel), Aurélie Cayla en Yvan Dubreuil (dans)

Programma

Dansen voor en met het orgel

Een programma waarin de combinatie orgel & dans centraal staat.

Veel componisten hebben het ritme van een dans als uitgangspunt genomen voor een compositie. Een aantal voorbeelden hiervan klinken tijdens dit concert. Bij een aantal van deze werken zal live gedanst worden.
Op het programma o.a. werken van Stravinsky, Debussy & Alain.

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - geerten-van-de-wetering.jpg

Geerten van de Wetering (orgel) werd geboren in 1985. Hij studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde in 2011 zijn mastergraad. Tevens behaalde hij zijn diploma kerkelijk koorleider bij Theo Goedhart. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij politicologie. Geerten volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak, Zsigmond Szathmary en Jacques van Oortmerssen. Momenteel zet hij zijn studie voort in Wenen.

Geerten is actief als solist, koorbegeleider, ensemblespeler en dirigent. Als solist heeft Geerten zich gespecialiseerd in 20e eeuwse muziek. Hij verzorgt regelmatig premières van nieuwe muziek. Zo speelde hij een première tijdens het Internationaal Orgelfestival 2008 in de St. Bavo in Haarlem en werkte hij mee aan de premières van twee nieuwe werken voor vier orgels in het Amsterdamse Orgelpark. In 2011 bespeelde hij het orgel bij de Nederlandse première van het '9/11 Requiem' van de Noorse componist Iver Kleive, uitgevoerd door het Toonkunstkoor Aalsmeer en het Oslo Bach Choir.

Als koorbegeleider werkte Geerten mee aan uitvoeringen van o.a. de Petite Messe Solenelle van Rossini, het requiem van Fauré en de Crucifixion van Stainer. Met verschillende ensembles voert hij regelmatig barokmuziek uit van o.a. Bach (cantates), Händel (The Messiah) en Vivaldi. Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo, dat veelal onbekend repertoire en transcripties voor orgel ten gehore brengt.

Geerten is sinds 1 januari 2012 organist van de Kloosterkerk in Den Haag, waar hij het Marcussen-orgel bespeelt.

Concertagenda - Aurélie Cayla_Yvan Dubreuil_1.jpg

Aurélie Cayla (dans) volgde haar opleiding aan het Conservatorium voor Muziek en Dans in Lyon.
Zij danste bij Aalto Ballet Theater in Essen- Duitsland. In 2002 maakte zij de overstap naar Nederlands Dans Theater en drie jaar later naar Nederlands Dans Theater.
Aurélie werkt nu voor de Kylian Foundation en als freelance danseres.

Yvan Dubreuil (dans)
Na zijn dansopleiding in Parijs begon Yvan in 1989 zijn professionele carrière bij Nederlands Dans Theater waar hij in 1991 de overstap maakte van NDTII naar NDTI.
In de 18 jaren daarna danste hij in balletten van Jiri Kylian, Hans van Manen, Ohad Naharin, William Forsythe, Mats Ek, Nacho Duato, Paul Lightfoot, Johan Inger en Saburo Teshigawara. Momenteel werkt Yvan freelance als dramaturg, balletrepetitor.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.