Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 3 december 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Camerata Delft

Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1759)

Uit ‘Rinaldo'
aria: Lascia che pianga (sopraan-orgel)
Sonate in C
- Larghetto
- Allegro
- Larghetto
- A tempo di Gavott
- Allegro
(fluit-orgel)

Voluntary no. 3
(orgel solo)

Uit ‘Neun Deutsche Arien'
- Meine Seele hört im Sehen
- Flammende Rose
(sopraan, fluit, orgel)

Meer informatie over de uitvoerenden

Camerata Delft: Leonore Engelbrecht (sopraan), Imre Rolleman (fluit) en Andrew Clark (orgel)

Leonore Engelbrecht studeerde aanvankelijk piano bij Barbara Grajewska aan het Rotterdams conservatorium.
Na twee jaar stapte zij over op het hoofdvak solozang en studeerde bij Sylvia Schlüter en Hieke Meppelink. Daarna vervolgde zij haar studie bij Maarten Koningsberger en behaalde haar diploma in mei 2001.
Zij volgde masterclasses bij o.a. Hartmut Zabel, Susan Ormont, Carolyn Watkinson, Margreet Honig, Meinard Kraak, Rudolf Jansen en Sheila Barnes.Leonore was lange tijd verbonden aan de Laurens Cantorij te Rotterdam, waar ze nu nog regelmatig als solist te horen is. Met diverse andere koren en ensembles verzorgde zij radio- en cd-opnames, o.a. met Cappella Amsterdam onder leiding van Reinbert de Leeuw de première van 'En nergens Bach' van Elmer Schönberger tijdens de VARA Matinee, en met het Nationaal Jeugdkoor onder leiding van Eric Ericsson.In 2001 zong Leonore de rol van Meretaten (dochter van Achnaton) in de opera 'Achnaton' van Philip Glass onder leiding van Neal Stulberg.
Verder treedt zij op als oratorium- en liedzangeres. Haar repertoire omvat werken uit de 17e tot en met de 21e eeuw. Met Elly van Munster (luit/theorbe) vormt zij een duo waarmee zij regelmatig optreedt. Voor hen schreef Patrick van Deurzen zijn compositie 'De Brief', geïnspireerd op het thema Ariadne.
Momenteel wordt Leonore in Engeland gecoacht door Sheila Barnes en in Nederland door Mariëtte Nollen en Marjan Kuiper.

Fluitist Imre Rolleman werd in 1975 in Rotterdam geboren. Op 9 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste fluitlessen bij de plaatselijke muziekvereniging te Lekkerkerk.
Na het behalen van zijn Havo-diploma begon Imre zijn studie bij Jo Hagen aan het Rotterdams Conservatorium. In 1998 behaalde hij zijn Docerend Musicus diploma met een 8,5 om in 2000 zijn studie af te ronden met een 9,5 voor zijn 2e fase diploma.
Regelmatig nam Imre deel aan diverse concoursen, waaronder het Nationaal fluitconcours, Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. In 1989 kwam Imre's muzikale leven in een stroomversnelling. Naast twee solo-optredens met het Nationaal Jeugdorkest trad Imre vanaf dat jaar regelmatig op in het NCRV-radioprogramma "Muziek in vrije Tijd". Tijdens zijn studie remplaceerde hij meerdere malen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Doelenensemble.
In 1999 was hij solist bij het Leidens Sinfonietta en won in 2000 de "Prix d'Harmonie". Imre remplaceert regelmatig bij het RBO Sinfonia en de Marinierskapel.
Naast zijn werk als fluitdocent bij muziekverenigingen speelt Imre sinds 2009 bij diverse musicals, is sinds de oprichting fluitist bij het kamermuziekensemble De Bezetting Speelt, is fluitist bij het Dordts Kamerorkest, het Laurensbachorkest en diverse ad hoc ensembles en - orkesten. Met pianist Jeroen Liedorp en zangeres Jenny Haisma verzorgt Imre regelmatig concerten op de kleinere podia, vaak in opdracht van de Stichting Muziek in Huis.

Andrew Clark studeerde piano en viool aan de Universiteit van Cambridge en werkte na zijn studie als violist en altviolist in verschillende orkesten in Duitsland, Italië en Nederland. Daarnaast ontwikkelde Andrew zich steeds meer als pianist en klavecinist en besloot hij uiteindelijk zich volledig op deze instrumenten toe te leggen.
Andrew's concertpraktijk omvat het spelen van continuo in grote en kleinere ensembles, het geven van concerten met het mede door hem opgerichte ensemble Luci Serene, het begeleiden van liedrecitals en het geven van solorecitals op klavecimbel. Hij was onlangs te horen als continuospeler bij het Prinsengrachtconcert 2009 met sopraan Danielle de Niese. Voor dit concert maakte hij ook de arrangementen.
Andrew is een veelgevraagd begeleider van vocale masterclasses in binnen- en buitenland en werkte onder meer samen met Evelyn Tubb, Anthony Rooley en Carolyn Watkinson.
In Nederland werkt hij nauw samen met zangpedagoge Marjan Kuiper.
Naast deze bezigheden componeert en arrangeert hij, zowel in moderne als in barokstijl.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.