Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Lunchconcert David de Jong (orgel)

Lunchconcert David de Jong (orgel)

Datum zaterdag 19 juli 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

David de Jong (orgel)

Programma

Louis Couperin (ca. 1626-1616)
- Chaconne in g (bewerkt voor orgel door Joseph Bonnet)

Unico Willem Graaf van Wassenaer (1692-1766)
- Concerto Armonico in Bes (bewerkt voor orgel door David de Jong)
  a. Largo sostenuto
  b. Da Capella Presto
  c. Largo Affettuoso|
  d. Allegro moderato e staccato

Johann Pachelbel (1653-1706)
- Ciacona in f

David de Jong
- Liebster Jesu, wir sind hier - Hommage aan J.S. Bach (BWV 731)

Max Reger (1873-1916)
- Introduktion und Passacaglia in f (op. 63, nr. 5 + 6)

Meer informatie over de uitvoerenden

David de JongDavid de Jong (1969) begon met orgelles in 1979 en studeerde van 1982 - 2003 orgel bij Johan G. Koers, die nog steeds zijn mentor is. Van 1985 tot 1994 was hij organist van de Gereformeerde Kerk ‘de Hoeksteen' in zijn geboorteplaats Drachten.
Naast zijn studie theologie in Kampen (1987 - 1997) ontplooide hij een groot aantal muzikale activiteiten: hij gaf regelmatig orgelconcerten, trad op met een kamermuziektrio en was een veelgevraagd koorbegeleider. Tevens dirigeerde hij een klein kamerkoor en viel hij regelmatig in als gastdirigent bij een oratoriumkoor in Kampen. In 1988 won hij de tweede prijs op het Nationaal Orgelconcours te Elburg.

David de Jong is sinds 1998 predikant binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). Vanaf oktober 2008 is hij predikant in de GKv te Den Ham. Daarvoor stond hij in Den Haag, waar hij ook deel uitmaakte van het bestuur van het Haags Orgel Kontakt (HOK), samenwerkingsverband van orgelconcertorganisaties in de Haagse binnenstad.

Regelmatig geeft hij orgelconcerten en wordt hij gevraagd als koorbegeleider. Zijn spel is te beluisteren op een twaalftal cd's, waaronder een uitvoering van de Grote Orgelmis van J.S. Bach in de Bovenkerk in Kampen en een cd met het complete orgeloeuvre van Johan G. Koers, dat hij samen met Dirk S. Donker heeft opgenomen in de Martinikerk in Sneek.
Hij componeerde liederen, werken voor koor, orgel, beiaard en trekharmonica. In 2007 was hij finalist van het Hinsz Compositieconcours. Zijn orgelcompositie 'Warum ist das Licht' is in 2011 première gebracht door Jan Hage in de Kloosterkerk in Den Haag.

Zie ook de website van David de Jong.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.