Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Bätz orgelmaand - Henry Fairs

Bätz orgelmaand - Henry Fairs

Datum zaterdag 11 oktober 2014
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Henry Fairs (orgel)

Programma

Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901) 
Präludium, (Op. 156, 1)

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)
Sonata F-dur, Wq 70/3, H84 
-  Allegro Largo Allegretto

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Schübler Chorales: 
-  Wachet auf, ruft uns die Stimme, BWV 645 
-  Woll soll ich fliehen hin, BWV 646 
-  Wer nur den lieben Gott lässt walten, BWV 647 
-  Meine Seele erhebt den Herren, BWV 648 
-  Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ, BWV 649 
-  Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter, BWV 650

Carl Philipp Emanuel Bach
Fantasia and Fugue in C minor (W. 119/7)

Graham Fitkin (1963)
Wedding

Johann Sebastian Bach 
Passacaglia (BWV 582)

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - henry-fairs-organ-001.jpg

Henry Fairs werd geboren in Hereford (GB) en ontving zijn eerste muzikale opleiding als koorzanger bij de Leominster Priory. Hij studeerde aan het Conservatorium van Birmingham, waar hij met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Hij was prijswinnaar van de Fellowship diploma van de Royal College van Organisten. Hij was laureaat bij diverse prestigieuze concoursen, zoals die van Parijs, St. Albans, Chartres en Odense, waar hij zowel de 1e als de Speciale prijs won.

Een beurs van de ‘Gravin van Munster Trust' gaf hem de gelegenheid in Frankrijk en Duitsland te studeren o.a. aan de Hochschule für Musik Küln.
Hij liet zich met name inspireren door mensen als David Saint, Susan Landale, Thierry Mechler, David Sanger en Michael Radulescu.

Henry Fairs treed regelmatig op in alle grote orgelcentra in Europa en de Verenigde Staten. Waar hij ook wordt uitgenodigd voor het geven van masterclasses. Ook is hij een veelgevraagd gastdocent en jurylid bij vooraanstaande concoursen. Zoals bij het ‘Carl Nielsen International Festival' in Denemarken,de Edinburgh Organ Academy, de ‘Londen Orgeldag' en de Koninklijke Noorse Academie te Oslo.

In zijn onderwijs en concertpraktijk heeft hij een breed repertoire, waarbij op dit moment een sterke focus op het orgelwerk van J.S.Bach waarvan hij recent 15 concerten speelde.
Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen jaren bezig gehouden met de prestatie en CD opnames van 19e en 20e-eeuwse muziek; inclusief complete uitvoeringen van orgelmuziek van Jean Alain, Franz Liszt (de drie grote werken), Julius Reubke, Olivier Messiaen en Maurice Durufle.

Henry Fairs is hoofd van de Organ Studies in het Birmingham Conservatorium en organist aan de Universiteit van Birmingham.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.