Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 11 maart 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel/piano + Eva Peet, harp

Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Eerste deel uit het harpconcert in Bes
Harp en orgel

Johann Sebastiaan Bach (1685-1750)
Uit ‘Acht kleine Präludien und Fugen':
- Praeludium und Fuga g moll BWV 558
Orgel

Paul Patterson (1947)
Uit ‘Spiders':
- The Black Widow
- Tarantula
Harp

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie Piano

Gabriel Pierné (1863-1937)
Impromptu-Caprice (Op. 9)
Harp

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel/piano + Eva Peet, harp

Concertagenda - eva-peet-harp.jpg

Eva Peet (1997) zit op het gymnasium van het Stedelijk Lyceum in Zutphen. Eva speelt sinds haar achtste harp en studeert nu aan de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium. Ze geeft concerten, maar speelt ook op presentaties, feesten, bruiloften, recepties, diners, openingen of congressen.
Sinds 2011 speelt ze in het Rijnstad Begeleidings Orkest. In september 2014 speelde ze voor een publiek van 600 toeschouwers in de finale van het Open Podium van de Amphion Schouwburg in Doetinchem.

 

Concertagenda - jos-van-der-kooy-2.jpg

Jos van der Kooy (1951, Rotterdam) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981is hij cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is hij er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van een drietal orgels: het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel en de beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.