Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 13 mei 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel en piano + Wytze de Swart, saxofoon

Programma

Jean Absil (1893-1974)
Fantaisie Caprice
saxofoon en orgel 

Jehan Alain (1911-1940)
Choral Dorien JA 67, 1935
orgel

Jehan Alain (1911-1940)
Berceuse sur deux notes qui cornent
JA 7bis, 1929
orgel

Robert Muczynski (1929-2010)
Sonata
saxofoon en piano

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel en piano + Wytze de Swart, saxofoon

Concertagenda - jos-van-der-kooy-2.jpg

Jos van der Kooy (1951, Rotterdam) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981is hij cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is hij er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van een drietal orgels: het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel en de beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam.

 

Concertagenda - wytze-de-swart-saxofoon.jpgWytze de Swart (1997) begon in 2007 met saxofoonlessen bij Ankie de Niet bij de Biltse Muziekschool. In 2012 werd hij daar toegelaten tot de talentklas. In April 2014 behaalde hij het HaFaBra-diploma niveau D met lof.
Vanaf 2013 ontving Wytze regelmatig lessen van Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium. Tevens volgde hij masterclasses bij o.a. Hans de Jong, Enzo Filippetti, Javier Linares en Arno Bornkamp.

In 2009 won Wytze de eerste prijs bij de Maartensdijkse Muziek Marathon. In Januari 2014 won hij een derde prijs bij het Prinses Christina Concours in Den Bosch.

Wytze de Swart speelt eerste altsax bij de Koninklijke Biltse Harmonie.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.