Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 10 juni 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel/piano + Martijn Boom, marimba

Programma

Matthias Schmitt (1958)
Ghanaia
Marimba

Keiko Abe (1937)
Variations on Japanese Children's Songs
Marimba

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie van Nederlandse kinderliedjes
Orgel

Johann Sebastiaan Bach (1685 - 1750)
Prelude uit Suite 3 voor cello solo BWV 1009
Marimba

Johann Sebastiaan Bach (1685 - 1750)
Praeludium und Fuge B dur BWV 560
Orgel

Rich O'Meara (1957)
Restless
Marimba

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel/piano + Martijn Boom, marimba

Concertagenda - martijn-boom-marimba.jpgMartijn Boom (1998) begon op zesjarige leeftijd met slagwerkles bij Kees de Dreu op de Muziekschool Het Klooster te Woerden. Na twee jaar werd hij toegelaten tot de kopgroep van deze muziekschool. Met de kopgroep werd er meegedaan aan leuke projecten zoals een uitvoering van de Boléro van Ravel. In 2012 won Martijn de Vriendenprijs van Het Klooster. Deze prijs maakte het mogelijk om extra lessen te volgen bij Ronald Ent. In 2013 behaalde Martijn een tweede prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam. Martijn maakt deel uit van het JeugdOrkest Nederland.

Concertagenda - jos-van-der-kooy-2.jpg

Jos van der Kooy (1951, Rotterdam) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Van veel nieuwe Nederlandse werken gaf hij de eerste uitvoering. In 1970 maakte hij zijn internationaal debuut met een concert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. In de jaren zeventig en tachtig werd hij winnaar van improvisatieprijzen op internationale concoursen in Saint Albans en Haarlem.

Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam. Sinds 1981is hij cantor en organist van de Westerkerk. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem. Hij is hij er vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Hij gaf de aanzet tot de restauratie van een drietal orgels: het Haarlemse Cavaillé-Coll orgel en de beide orgels in de Westerkerk te Amsterdam.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.