Datum | woensdag 27 mei 2015 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) |
Uitvoerenden | Ensemble Zoutman |
Nino Rota (1911-1979)
Tre Pezzi:
- Vecchio Carillon (Allegro Uguale)
- Vecchia Romanza (Andante Scorrevole)
- Il Mulino (Allegro)
Isaac Albèniz (1860-1909)
Uit de Suite ‘Iberia':
- Evocacion
- El Puerto
Malcolm Arnold (1921-2006)
Suite Bourgeoise:
- Prelude (Moderato)
- Tango (Andante con moto)
- Dance (Allegro)
- Ballad (Andante con moto)
- Valse (Allegro vivace)
Ensemble Zoutman: Federico Forla (hobo), Tiziano Teodori (fluit), Aessandra di Gennaro (piano)
Ensemble Zoutman bestaat uit jonge buitenlandse muzikanten die studeren en werken in Nederland. Hun belangrijkste focus is de muziek van de twintigste eeuw, een periode waarin componisten een nieuwe stijl en een nieuwe smaak ontwikkelden. De rol van houtblazers werd in die tijd steeds belangrijker. In dit lunchpauzeconcert speelt het ensemble werken van belangrijke componisten van drie verschillende nationale scholen: Italië, Spanje en Engeland.
Federico Forla (1989) begon zijn studie aan het Conservatorium van Turijn, Italië. Hij studeerde cum laude af. In 2014 begon hij zijn masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vanaf 2015 wordt Federico ondersteund met een beurs voor getalenteerde muzikanten door de Italiaanse vereniging ‘De Sono'.
Tiziano Teodori (1989) begon met modern fluitspelen op elfjarige leeftijd. Hij studeerde af aan het Conservatorium l'Aquila. In dezelfde periode voltooide hij een filmstudie in Rome. Daarna rondde hij ook zijn tweedegraads masterstudie in kamermuziek af. Op dit moment studeert Tiziano traverso aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Aessandra di Gennaro (1994) begon met pianospelen toen ze heel jong was. Op twintigjarige leeftijd behaalde ze haar bachelordiploma en studeerde cum laude af aan het Conservatorium in L' Aquila. In september 2014 won zij een studiebeurs waarmee ze mocht studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als Erasmusstudent: een uitwisselingsprogramma.
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.