Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (orgel)

Lunchconcert (orgel)

Datum woensdag 1 juli 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Jacco van Leeuwen (Noordwijk): orgel

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasia (Concerto) G-dur BWV 571
- [Allegro]
- Adagio
- Allegro

Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Prélude et fugue en si majeur (op. 99 no. 2)

Ad Wammes (*1953)
a) Rejoice! (uit Interludes for organ)
b) Psalm 23

André Verwoerd (*1926)
Toccata in d

 

Volg ook de website van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Jacco van Leeuwen (Noordwijk): orgel

Concertagenda - jaco-van-leeuwen-orgel.jpg

Jaco van Leeuwen (Goes, 1962) kreeg zijn eerste orgellessen bij Adriaan Kousemaker en studeerde later bij Kees van Eersel. Vanaf 1980 studeerde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht orgel, piano (resp. bij Elly Kooiman en Theo Saris), koordirectie, zang en kerkmuziek. In 1985 behaalde hij cum laude de diploma´s Docerend Musicus voor orgel en piano, alsmede het einddiploma Kerkmuziek. Hij vervolgde zijn orgelstudie bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde in 1987 het diploma Uitvoerend Musicus.

Aan de Internationale Zomeracademie voor Organisten te Haarlem volgde hij cursussen en masterclasses bij onder andere Marie-Claire Alain, Hans Haselböck, Peter Planyavski, Daniel Roth en Montserrat Torrent. Hij won eerste prijzen op het Internationaal Orgelconcours Utrecht (1988) en het Internationaal Hendrik Andriessen Orgelconcours (1992).

Naast het geven van orgelconcerten treedt Jaco van Leeuwen op als begeleider van koren en vocale ensembles. Hij is ook actief als componist van koor- en orgelmuziek. In verschillende bundels en tijdschriften op kerkmuzikaal gebied verschenen composities van zijn hand. Als zanger maakt hij deel uit van het Vocaal Ensemble "Nomen Nescio" te Noordwijk. In Noordwijk geeft hij ook orgel- en pianolessen (zie www.pianolesnoordwijk.nl)
Jaco van Leeuwen is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk, alwaar hij tevens het Vesperkoor Noordwijk dirigeert in de maandelijks gehouden vespers.
Met het koor Cappella pro Cantibus uit Oegstgeest maakte hij enkele CD's en in 2002 heeft hij een CD uitgebracht van het uit 1840 daterende en in 2000 gerestaureerde Noordwijkse Knipscheer-orgel. Op deze site zijn Mp3-geluidsvoorbeelden te horen van deze CD, alsmede een geluidsdemonstratie van het Knipscheer-orgel.
In 2007 is hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur.
In november 2012 verscheen bij de Stichting Nieuwe Kerkmuziek (zie www.kerkmuziek.nu) een CD met vocale kerkmuziekcomposities van zijn hand, uitgevoerd door Cappella pro Cantibus o.l.v Cor Brandenburg, begeleid op orgel door de componist.
Als coördinator en muzikaal adviseur van de Stichting "Muziek in Jeroen" is Jaco van Leeuwen betrokken bij de door deze stichting georganiseerde concerten.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.