Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (orgel)

Lunchconcert (orgel)

Datum woensdag 5 augustus 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Andreas Meisner (Altenberg, D): orgel

Programma

J.S. Bach (1685-1750)
Präludium und Fuge D-Dur BWV 532

J.S. Bach
Arioso (Bearbeitung Virgil Fox)

M.Reger (1873-1916)
Toccata und Fuge a-Moll op.80

M.Reger
Siciliano op. 47,5

F.C.T. Dubois (1837-1924)
Toccata G-Dur

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Andreas Meisner (Altenberg, D): orgel

Concertagenda - andreas-meisner-orgel-1.jpg

Andreas Meisner werd geboren in 1959 en studeerde protestantse kerkmuziek aan de Musikhochschule in Keulen. Na het A-examen in 1984 studeerde hij verder bij Prof. Ludger Lohmann in Stuttgart, waar hij afstudeerde in 1986. Diverse masterclasses bij Marie Claire Alain en Wolfgang Rubsam, voltooide de opleiding.

Zijn repertoire omvat werken voor orgel van alle stijlen en tijdperken. Hij speelt regelmatig concerten op historische barokke orgels maar ook op grote romantische en moderne instrumenten. Er is een zekere voorkeur voor Franse en Duitse romantiek, impressionisme en post-romantische. Ook gaat zijn belangstelling uit voor transcripties en Nederlands en Belgische orgelmuziek.

Sinds 1985 is Andreas Meisner organist van de Kathedraal van Altenberg waar hij het 4-klaviers Klais orgel uit 1980/89 bespeeld, artistiek directeur van de kathedraal muziek minister en bijdrage aan de Internationale Orgel Academy Altenberg. In 2006 werd hij benoemd tot directeur kerkmuziek.
Op het gebied van het spectrum van koormuziek, variërend van middeleeuwse tot hedendaagse werken. Beschikbaar voor hem door het ensemble Oratorienchor Cologne , Keulen Choir kleine en Altenberg Cathedral Choir kan werken in een beroepswerkzaamheid grootte van a cappella oratorium te realiseren. Hier, net als bij de orgelmuziek is een zekere neiging tot monumentale werken van de romantische, laat-romantische en vroeg-moderne tijd. Regelmatig locatie is naast het Altenberg kathedraal, de Keulse Philharmonie.

Talrijke cd-opnamen en een intense concert activiteit getuigen met concerten in bijna alle Europese landen, Israël, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten van hoog muzikaal competentie Meisner's.

In het onderwijs, was hij - naast tal van orgel studenten - soms een docent in koordirectie aan de Musikhochschule in Keulen. Activiteiten als uitgever en redacteur Edition Dohr , Keulen, rond het beeld van een veelzijdig musicus.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.