Waalse Kerk, Noordeinde middagconcert (orgel)

middagconcert (orgel)

Datum zaterdag 25 april 2015
Aanvangstijd 16:00
Locatie Waalse Kerk, Noordeinde
Uitvoerenden

Ronald de Jong (Zoetermeer): orgel

Programma

HOK Koningsdagconcert onder het thema 'Concert Royale'

Ronald de Jong, organist van de Oude Kerk te Zoetermeer speelt werken van Charles-Marie Widor (1844-1937), Louis Vierne (1870-1937), Alexandre Guilmant (1837-1911) en Ronald de Jong (1956)
Voorafgaand aan het concert zal de concertgever nog enige toelichting geven op de te spelen werken.

Programma:

Ronald de Jong (1956)
Intrada Royale (Improvisatie)

Willem Mudde (1909-1984)
Variaties over "Waer dat men sich al keerd of wend"

Alexandre Guilmant (1837-1911)
Communion

Feike Asma (1912-1984)
Hollandse Rhapsodie

Charles-Marie Widor (1844-1937)
Intermezzo ( symp no 6)

Louis Vierne (1870-1937)
Cantilena ( uit symp no 3)

Ronald de Jong (1956)
a. Scherzo
b. Dance Rithmique

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Ronald de Jong (Zoetermeer): orgel

Concertagenda - ronald-de-jong-dunblane-475x334.jpg

Ronald de Jong (1956) kreeg zijn eerste orgellessen op 16 jarige leeftijd van Ben Feij. Op zijn 17e werd hij toegelaten voor hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar hij in 1983 het U.M.-diploma behaalde met het predicaat "zeer goed". Zijn docenten waren daar Rienk Jiskoot en Wim van Beek. Later heeft hij het diploma Kerkelijk orgelspel behaald aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht (cijfer 9 voor begeleiden en improvisatie).

Tijdens zijn conservatoriumstudie werd hij benoemd tot organist van de Geref Pax-Christikerk in Den Haag. In 1988 werd hij organist van de Oudshoornse Kerk in Alphen a/d Rijn. Sinds 1991 is Ronald de Jong als cantor-organist verbonden aan de Oude Kerk in Zoetermeer alwaar hij ook de muzikale leiding heeft over de cantorij.

Naast een privé lespraktijk op het orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer is hij als docent (orgel, klavecimbel en theorie) verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer. Hij concerteert veelvuldig in Nederland en het buitenland (o.a. Amerika, Schotland, Slowakije en Italië) en is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten.
Van zijn spel zijn 5 Cd's verschenen waarop hij speelt en improviseert. Ronald de Jong is muzikaal adviseur van de "Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer".
Daarnaast is hij componist met composities voor koor en orgel en last but not least is hij ook actief als beeldend kunstenaar en heeft hij regelmatig exposities van zijn abstracte en figuratieve werk.

zie ook: www.ronalddejong.com

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.