Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 14 oktober 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Dominique Bos (cello) en Kerstin Wolf (piano en orgel)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ BWV 639
orgel

Johann Sebastian Bach
uit de 3e suite voor cello solo:
Prélude - Sarabande
cello

Isaac Albéniz (1860-1920)
El Albaicin uit Iberia-Suite
piano

Max Bruch (1838-1920)
- Kol Nidrei op. 47
cello en piano

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Dominique Bos (cello) en Kerstin Wolf (piano en orgel)

Concertagenda - dominique-bos-cello.jpg

Dominique Bos (1995) werd geboren in Hilversum en kreeg op zevenjarige leeftijd haar eerste muzieklessen op de viool. Toen zij negen jaar oud was besloot zij echter dat ze cello wilde gaan spelen. Haar eerste cellodocent werd Like Viersen en later kreeg zij lessen van Yke Viersen, cellist uit het Koninklijk Concertgebouworkest. Op zeventienjarige leeftijd werd zij aangenomen op de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij celliste en soliste Quirine Viersen. Nu studeert Dominique bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, maar volgt daarnaast nog steeds intensief cellolessen bij Quirine Viersen.

Dominique heeft prijzen gewonnen op zowel het Britten Celloconcours als het Prinses Christina Concours. Op het Prinses Christina Concours won zij onlangs zelfs een eerste prijs in de regiofinale en speelde zij op de Dag van de Genomineerden in Den Haag. Ook heeft Dominique verschillende malen gesoleerd bij het Cuypers Ensemble, het Britten Jeugd Strijkorkest en speelde zij solo met het Monward Consort, een ensemble bestaande uit professionele musici. Dominique heeft in het Jeugdorkest Nederland gespeeld en is aanvoerder geweest bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Momenteel is zij aanvoerder van de celli van het VU-orkest.

 

Concertagenda - kerstin-wolf-organist-1.jpg

Kerstin Wolf, organist en pianist, woont en werkt in Hamburg. Ze treedt op als solist en orkestmusicus. Ze maakte concertreizen naar België, Denemarken, Nederland, Polen, Rusland, Spanje en Zwitserland. Ze doceert sinds 1995 orgel aan de Hochschule für Musik in Hamburg. Aan het zelfde instituut ontving ze haar opleiding. Orgel studeerde ze bij Prof. Gerhard Dickel en Wolfgang Zerer. Haar concertdiploma ontving ze met het prediacaat cum laude. Ze studeerde piano bij Prof. August Leopolder in Frankfurt am Main. Haar piano diploma behaalde ze bij Prof. Marian Migdal aan de Hochschule in Hamburg. Ze vervolgde haar opleiding met cursussen aan het Mozarteum in Salzburg. Regelmaat speelt ze orgel, piano en celeste bij de Hamburger Symphoniker.

 

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.