Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) gratis orgelbespeling

gratis orgelbespeling

Datum zaterdag 20 juni 2015
Aanvangstijd 14:30
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Gerard Verweij, orgel

Programma

Johann sebastian Bach (1685-1750)

Praeludium in Es-Dur (BWV 552/1)

Sonata VI G-Dur (BWV 530)
- Vivace
- Lento
- Allegro

Fuga in Es-Dur (BWV 552/2)

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - gerard-verweij-orgel.jpg

Gerard Verweij werd in 1992 geboren te Rotterdam. Aan het Rotterdams conservatorium studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten en Bas de Vroome; kerkmuziek en improvisatie bij o.a. Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Daarnaast volgt hij een studie International Business te Rotterdam.

Gerard ontving masterclasses van gerenommeerde docenten als Martin Häselbock, Ludger Lohmann en Peter Planyavski. Ook nam hij deel aan de Jong Talentklas van het "Internationaal Orgelfestival Haarlem 2010". In deze hoedanigheid kreeg hij les van Lorenzo Ghielmi en Olivier Latry.

Als kerkmusicus is Gerard verbonden aan de Protestantse Gemeente van Rotterdam-Kralingen en het kerkgebouw Pro Rege in het bijzonder. Ook is hij als organist verbonden aan de Eben-Haëzerkerk te Rotterdam-Pernis. Samen met Rick Boele deed hij onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van het Groninger orgellandschap. De uitkomst van dit onderzoek werd in artikelvorm gepubliceerd in tijdschrift "Het Orgel".
Als begeleider is Gerard actief bij verschillende koren. Hij concerteerde o.a. in Argentinië en op het "Montevideo Organ Festival" in Uruguay.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.