Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (ensemble)

Lunchconcert (ensemble)

Datum woensdag 3 februari 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Ensemble Kokako: Anja van Dooren (klarinet), Alwin de Vries (fluit), Josje Lodder (piano)

Programma

Maurice Ravel (1875-1937)
Ma mère l'oye (1908 - 1910)
- Pavane de la Belle au boix dormant
- Petit Poucet
- Laideronnette, Impératrice des Pagodes
- Les entretiens de la Belle et la Bête
- Le jardin féerique

Libby Larsen (1950)
Barn dances (2001)
- Forward six and Fall back Eight
- Divide the Ring
- Varsouvianna
- Rattlesnake Twist

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Ensemble Kokako: Anja van Dooren (klarinet), Alwin de Vries (fluit), Josje Lodder (piano)

Concertagenda - ensemble-kokako.jpg

Ensemble Kokako bestaat uit: Anja van Dooren (klarinet), Alwin de Vries (fluit), Josje Lodder (piano)

Anja van Dooren studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag alwaar zij de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus behaalde bij respectievelijk Bas de Jong en Harmen de Boer. Zij volgde masterclasses bij Karl Leister, Hans Deinzer en Anthony Pay in Duitsland en Italië. Naast het remplaceren bij diverse beroepsorkesten, maakt zij veel kamermuziek. Zij speelde onder andere in het Trio Ponte (klarinet,cello,piano) en het Duo Modern (fluit en klarinet), samen met Alwin de Vries. Met dit duo maakte zij in 2003 een CD. Naar aanleiding hiervan traden zij op in het concertgebouw te Amsterdam. Als soliste trad zij diverse keren met orkest op in het klarinetconcert van W.A.Mozart en met haar eigen compositie, het concertino voor (bas)klarinet en orkest. Naast het concertino schreef ze een altvioolconcert, een adagio voor orkest en enkele kamermuziekwerken. Als klarinetdocente is zij verbonden aan de muziekschool B plus C te Leiden.

Alwin de Vries studeerde Muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht en fluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Emile Biessen en Paul Verhey. In mei 1995 behaalde hij zijn diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie volgde hij meestercursussen van onder andere Peter-Lucas Graf, Robert Dick, Trevor Wye en Aurèle Nicolet. Hij maakte deel uit van verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugdorkest. Naast zijn werkzaamheden op het gebied van de kamermuziek remplaceerde hij regelmatig in verschillende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Als fluitdocent was hij lange tijd actief in Houten en Culemborg. Momenteel is hij teamleider van de muziekafdeling van het centrum voor de kunsten De Plantage in Tiel en omstreken.

Josje Lodder, piano, studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Jean Franssen en Tonie Ehlen. In 1991 behaalde zij haar diploma uitvoerend musicus. Zij volgde in Maastricht de cursus hedendaagse kamermuziek en nam deel aan een masterclass bij Gyorgy Kurtag. Ze werkte mee aan een kindermuziektheaterproductie, is pianiste in het trio Verse Sneeuw en begeleidt verschillende instrumentalisten en zangers.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.