Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (ensemble)

Lunchconcert (ensemble)

Datum woensdag 16 maart 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Barokensemble o.l.v. Leonard Kwon

Programma

Jacques-Martin Hotteterre (1674 -1763)
Suite for Recorder and Continuo

Christoph Schaffrath (1709 - 1763)
Duetto for Bassoon and Organ

Johann Sebastian Bach (1685 -1750)
Koraalprelude 'Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ' (BWV 639)
(arr. Edoardo Valorz)

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Barokensemble o.l.v. Leonard Kwon

Concertagenda - leonard-kwon-blokfluit.jpgLeonard Kwon begon met piano en blokfluit spelen toen hij acht jaar oud was. Hij studeerde musicologie en klavecimbel aan het National University College of Music in Seoul. Hij heeft zijn masterdiploma blokfluit (oude muziek) behaald aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als solist is hij meerdere malen op tournee geweest met het JK ensemble en Colegium Musicum Hanyang, waarmee hij Vivaldi en Telemann concerten opvoerde. Hij heeft gespeeld in de KunHo Art Hall bij het klassieke grenzen serie's project, waar hij Bach en Yun als ook moderne elektronisch-akoestische improvisaties heeft uitgevoerd. Hij heeft ook het Ensemble Mattheson opgericht om vroege blokfluitconsort muziek op te voeren. Leonard heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs bij de Montreal International Recorder Competition in 2009, de prijs voor de beste interpretatie van het verplichte moderne werk uit Montreal en de derde prijs bij de Moeck/SRP International Recorder Competition.

Concertagenda - edoardo-valorz-clavecimbel.jpgEdoardo Valorz, Klavecinist en organist. Geboren in Italië, heeft orgelles gehad bij W. van de Pol. Na het gymnasium heeft hij lessen gehad in musicologie en begon klavecimbel te studeren bij P. Marisaldi in Vicenza, waar hij zijn bachelor diploma heeft gehaald. Hij heeft ook masterclasses klavecimbel gevolgd van L. Guglielmi en M. Radulescu, en voor orgel heeft hij masterclasses gevolgd van G. Gnann. Hij heeft verschillende concerten gespeeld in Italië en andere landen in Europa, solo op orgel en klavecimbel en met barokorkesten en ensembles. Hij heeft onder dirigentschap van T. Koopman, C. Hogwood, A. Bernardini gespeeld. In 2007 won hij een prijs voor Basso Continuo -spel bij het G.Gambi klavecimbel concours in Pesaro. Hij beëindigde zijn masters bij T. Koopman, T. Mathot aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Concertagenda - josep-casadella-fagot-001.jpg

Josep Casadella (1987) werd geboren in Figueres (Catalonië, Esp) en begon al op jonge leeftijd met een fagotstudie in zijn geboortestad waar hij les kreeg van Sara Sara Parés. Later zette hij zijn studie voort aan l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) waar hij fagotles ontving van David Tomàs.
Hij nam masterclasses bij fagottisten als Klaus Thunemann, Francisco Alonso (solist van het Orquesta Sinfónica de Madrid), Vicente Alario (Orquesta Sinfónica de RTVE), Guillermo Salcedo (prefessor het Conservatorium van Salamanca en Lyceum Barcelona), Salvador Sanchis (solist van het Orkest van het Palau de les Arts in Valencia), Patrick de Ritian (solist van het Vienna Symphony Orchestra) en Silvia Coricelli (solist van het Orquestra Symfónica de Barcelona, OBC).
In de laatste jaren specialiseert hij zich in het bespelen van de barokfagot bij Josep Borras (huidige directeur van ESMuC).
Zijn muzikale belangstelling gaat uit naar het spelen van zowel oude- als nieuwe muziek en zelfs jazz op de zowel oude als nieuwe instrumenten. Hij doet dit zowel als solist als in kamermuziekensembles en orkesten.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.