Datum | woensdag 31 augustus 2016 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) |
Uitvoerenden | Geerten van de Wetering, orgel (Den Haag) |
Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Toccata et Fuga in d-moll (BWV 565)
Astor Piazzolla (1921 - 1992)
Libertango (1974)
Max Reger (1873 - 1916)
Uit: 12 Stücke für die Orgel (opus 65):
- Scherzo
Eugene Gigout (1844 - 1925)
Uit: Dix pieces pour orgue (1890):
- Minuetto
- Toccata
Geerten van de Wetering, orgel (Den Haag)
Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij daarnaast politicologie. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale orgelopleiding aan de Universität für Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Hij volgde tevens diverse masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak en Zsigmond Szathmary.
Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag en dirigent van het Wassenaars Kamerkoor.
Geerten heeft een breed repertoire, met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek en speelde diverse premières. Hij speelde op uiteenlopende podia, waaronder het Concertgebouw Amsterdam.
Naast het geven van solorecitals werkt Geerten regelmatig samen met koren en orkesten. Zo voerde hij concerten voor orgel en orkest uit van Francis Poulenc en Paul Hindemith en trad op met o.a. Cappella Amsterdam, Residentie Bach Ensembles en is de vaste begeleider van het Haags Matrozenkoor. Bovendien zet hij zich er voor in het orgel aan een breder publiek te presenteren door het instrument te combineren met andere genres en kunstdisciplines, bijvoorbeeld in producties met orgel en dans en orgel en elektronische muziek. Ook is hij actief in kleinere bezettingen, onder meer met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton).
website: www.geertenvandewetering.nl
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.