Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (piano+)

Lunchconcert (piano+)

Datum woensdag 8 juni 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Vital Stahievitch  (piano) en Frank Woerdeman (Klarinet)

Programma

Er is een kleine wijziging in het programma.
Helaas is Jos van der Kooy verhinderd.
De uit Wit-Rusland afkomstige pianist Vital Stahievitch zal in zijn plaats een deel van het concert verzorgen.

Het concert wordt gegeven door Frank Woerdeman (klarinet) en Vital Stahievitch (piano). Zij brengen het volgende programma ten gehore:

Robert Schumann (1810 - 1856)
Uit: Fantasiestücke für Klavier und Klarinette opus 73
- Zart mit Ausdrück
- Rasch und mit Feuer
Klarinet en piano

Vital Stahievitch (1980)
Improvisatie
piano

Joseph Horovitz (1926)
Sonatina for Clarinet and piano
- Allegro calmato
- Lento, quasi andante
- Con brio
Klarinet en piano

 

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Vital Stahievitch  (piano) en Frank Woerdeman (Klarinet)

Frank Woerdeman (Klarinet)

Concertagenda - frank-woerdeman-klarinet.jpg

Frank Woerdeman (1999) werd geboren in Koog aan de Zaan en studeert aan de Jong talentafdeling van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2014 was hij winnaar van de Monward Consort prijs tijdens het Prinses Christina Concours te Haarlem.

Vital Stahievitch  (piano)

Concertagenda - vital-stahievitch-piano.jpg

De pianist Vital Stahievitch (1980) studeerde in Minsk aan het Nationale Muziek College bij Zoya Kacharskaya. In Nederland studeerde hij cum laude af bij Håkon Austbø aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2007/2008 volgde hij het Master Artistic Research-programma aan de Universiteit van Amsterdam bij pianoleraar Naum Grubert. Hij nam deel aan internationale festivals en masterclasses (met Boris Petrushansky, Leon Fleisher).

Zijn repertoire bestaat uit stukken van verschillende stijlen, van oudere muziek tot moderne stukken. Zijn voorkeur ligt echter bij Romantische en Russische componisten zoals Chopin, Schubert, Rachmaninov en Prokofjev.

In 2010 maakte hij twee grote concerttournees. Een theatertournee met het toneelstuk ‘De Pianist' een oorlogsdrama over leven van Pools-Joodse pianist Wladyslaw Szpilman en een concerttournee voor het Vriendenkransconcours Het Debuut samen met violiste Ksenia Beltiukova.

Sinds Vital Stahievitch in Vilnius, Litouwen op zestienjarige leeftijd de tweede prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Piano Competitie won, kreeg hij vaker optredens in Wit-Rusland en in het buitenland. Hij trad op met orkesten en kamerorkesten in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen en de Verenigde Staten. Op de Internationale pianowedstrijd Minsk-2000 kreeg hij de speciale prijs voor beste uitvoering van een verplicht werk uit Wit-Rusland. Verder nam hij deel aan de Emmanuel Durlet internationale pianowedstrijd in Antwerpen (2001, 7e prijs), de Europese Unie pianowedstrijd Arcangelo Speranza in Taranto, Italië (2005, 2e prijs), de Internationale pianowedstrijd Minsk-2005, de Internationale Chopin pianowedstrijd in Marianske Lazne (Tsjechië), en het YPF Nationaal Pianoconcours (Amsterdam).

Drie maal werd hij door de regering van Wit-Rusland beloond met een prestigieuze beurs van het Special Fund for talented Youth: 1998, 2001 en 2003.

Vital Stahievitch bracht een cd uit met muziek van Schubert op het Italiaanse label Agora (2000) en met muziek van Prokofjev op het Nederlandse label EDS Music (2008).

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.