Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Zomerconcerten Lutherse Kerk

Zomerconcerten Lutherse Kerk

Datum zaterdag 16 juli 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Jamie de Goei ('s-Hertogenbosch), orgel

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata, adagio und Fuge in C-dur (BWV 564)

Max Reger (1873-1916)
Jesu, meine Zuversicht (Op. 67 nr. 20)
Scherzo in d-moll (uit Op. 65)
Jesu, meine Freude (Op. 67 nr. 21)

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Ouverture (KV 399) -
(arr. M. Häselbock/J. de Goei)

Joseph Gabriel Rheinberger (1839-1901)
Intermezzo (uit Sonate VIII)

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Praeludium und Fuge f-moll (Op. 35 nr. 5)
(arr. J. de Goei)

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - jamie-de-goei-02.jpg

Jamie de Goei ontving orgellessen van Jan van Leeuwen en Jacques van den Dool en studeerde daarna orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit Muziek. Hij behaalde achtereenvolgens de diploma's Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel (tegenwoordig bachelor en master). Daarnaast behaalde hij het diploma Kerkmuziek. Zijn docenten waren Reitze Smits en Bernard Winsemius. Aan hetzelfde instituut studeerde Jamie enkele jaren Koordirectie bij Krijn Koetsveld.
Nog tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff en bij Olivier Latry en Hans-Ola Ericson aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame, beide te Parijs. Daarnaast nam hij tijdens zijn studie met succes deel aan orgelconcoursen.

Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook op de radio was hij meerdere te beluisteren in orgelprogramma's van de NCRV en de IKON (Musica Religiosa). Van zijn orgelspel verschenen enkele cd's waarop hij de orgels van de Grote Kerk te Gorinchem, Vianen en 's-Hertogenbosch bespeelt.
Van september 2003 t/m mei 2012 was hij cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen en heeft zich daarbij hard gemaakt voor de totstandkoming van het nieuwe Thomas-orgel en de restauratie van het Vool-kabinetorgel (beide afgerond in 2010).

Sinds juni 2012 is Jamie organist van de Grote Kerk te 's-Hertogenbosch en is daarmee de vaste bespeler van het Bätz-orgel uit 1831 en het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780. Jamie is daarnaast nog werkzaam als dirigent èn begeleider van koren en instrumentalisten en werkte o.m. samen met het vermaarde Cappella Brabant.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.