Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Zomerconcerten Lutherse Kerk

Zomerconcerten Lutherse Kerk

Datum zaterdag 30 juli 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Laurens de Man (Amsterdam)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

1. Preludium & Fuga in a, BWV 543

2. 'Allein Gott in der Höh sei Ehr', BWV 662

3. 'Allein Gott in der Höh sei Ehr', BWV 711

4. Fuga in c, BWV 575

5. Adagio (Uit: Sonate voor viool en klavecimbel,
(BWV 1017) (arr. F. Liszt)

6. Capriccio in Bes, BWV 992
"Capriccio sopra la lontananza del fratello dilettissimo"
I. Arioso. Adagio. Ist eine Schmeichelung der Freunde,
um denselben von seiner Reise abzuhalten.
II. Ist eine Vorstellung unterschiedlicher Casuum, die ihm
in der Fremde könnten vorfallen.
III. Adagiosissimo. Ist ein allgemeines Lamento der
Freunde.
IV. Allhier kommen die Freunde (weil sie doch sehen, daß
es anders nicht sein kann) und nehmen Abschied.
V. Aria di Postiglione. Allegro poco
VI. Fuga all' imitatione di Posta

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Laurens de Man (Amsterdam), orgel

Concertagenda - laurens-de-man-orgel.jpg

Laurens de Man ('s-Hertogenbosch, 1993) studeert sinds september 2010 piano bij David Kuyken en orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds het overlijden van Van Oortmerssen in november 2015 studeert hij bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Ook volgt hij sinds september 2012 bijvaklessen klavecimbel bij Johan Hofmann. Voorafgaand aan zijn conservatoriumstudie volgde hij lessen bij Anneke Siebers, Willem Hörmann en Joop Albracht (Jong Talentklas Fontys Conservatorium Tilburg).

In mei en juni 2014 deed hij voor zowel orgel als piano Bachelorexamen; voor beide examens slaagde hij cum laude. Op het programma van zijn piano-examen stonden o.a. Bach's Goldbergvariaties.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Elisabeth Leonskaja, Dmitri Bashkirov, Håkon Austbø, Willem Brons, Abdel Rahman el Bacha en Rudolf Jansen, voor orgel bij o.a. Olivier Latry en Lorenzo Ghielmi (Jong Talent Klas Orgelacademie Haarlem 2010).

Laurens treedt regelmatig op als pianist en organist; daarnaast speelt hij veel kamermuziek. Zo vormt hij met Annemiek de Bruin (klarinet) en Irene Kok (cello) sinds september 2012 het Chimaera Trio, dat veelvuldig optrad en prijzen won bij de Storioni Ensemblewedstrijd in 's-Hertogenbosch (januari 2013) en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort (juni 2013).

Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten. Zo trad hij op bij het Bachfestival Dordrecht (2012), speelde een Bachconcert met VJ (2013), vertolkte zijn beruchte Goldbergvariaties (2014), speelde hij in de op Bach gebaseerde dansvoorstelling Well Tempered 10/48 (2014) en speelde hij verschillende Bach-programma's, o.a. in het Orgelpark te Amsterdam (2015). In maart 2016 won hij een vierde prijs (eerste en derde niet uitgereikt) tijdens het Internationaler Klavierwettbewerb "J.S. Bach" in Würzburg.

Als pianist won hij in 2009 tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag een 1e prijs. Hij maakte samen met andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours tournees door de VS en Canada (april 2012) en Costa Rica (oktober 2012).

In 2016 was hij winnaar van het 24e Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis.

Laurens is hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Daarnaast was hij in 2014 stagiair-organist van de Oudekerk-gemeente in Amsterdam.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.