Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Bätz-orgelmaand Lutherse Kerk 2016_4

Bätz-orgelmaand Lutherse Kerk 2016_4

Datum zaterdag 22 oktober 2016
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Arjen Leistra (Schiedam), orgel

Programma

"Reger en Bätz: bronnen van inspiratie"

Max Reger (1873-1916)
1. "Freu dich sehr, o meine Seele"
uit 20 Choralvorspiel op.135a
2. Phantasie für Orgel über den Choral "Freu dich sehr, o meine Seele"op.30
3. Scherzo uit "Sechs Trios" op.47

Camille Saint-Saëns (1835-1921)
4. Trosième Fantasie op.157

Franz Liszt (22 oktober 1811-31 juli 1886)
5. Consolation in Des
6. Variationen über "Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen"

 


Meer informatie over de uitvoerenden

Arjen Leistra (Schiedam), orgel

Concertagenda - arjen-leistra-5.jpg

Arjen Leistra wordt in 1973 geboren in Delft, waar hij op 9 jarige leeftijd zijn eerste orgelles van Christiaan Ingelse ontvangt aan de muziekschool. Op 14 jarige leeftijd begeleidt hij zijn eerste kerkdienst in de v.m. Maranathakerk te Delft, waar hij dat zelfde jaar nog wordt benoemd tot hulporganist. Ook begeleidt hij vele diensten in de regio.

Drie jaar later in 1990 wordt hij toegelaten tot de orgelopleiding van het Rotterdams Conservatorium, met als hoofdvakdocent Arie Keijzer, die in 1994 wordt opgevolgd door Ben van Oosten. In 1995 volgt het diploma Docerend Musicus en zet hij zijn studie voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marijke van Klaveren (hymnologie en liturgiek) en Johann Th. Lemckert (improvisatie). Tegelijkertijd zet hij zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium voort met de opleiding tot Uitvoerend Musicus. In juni 1996 wint hij de 2e prijs in de "International Organcompetition" te Dublin. In 1997 volgt de afronding van zijn studie Kerkmuziek (Liturgiek en Hymnologie) en een jaar later die van kerkelijk orgelspel en cantoraat. Beide met hoge cijfers. Bij Marie-Claire Alain te Parijs volgt hij nog interpretatielessen (Bach en Alain).

Na zijn benoeming tot hulporganist in de v.m. Maranathakerk te Delft volgt in 1996 volgt de benoeming tot cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen en in 2008 die van organist in de Grote Kerk te Schiedam. Daarnaast heeft hij een succesvolle orgellespraktijk.

Arjen Leistra is een veelgevraagde organist in binnen- en buitenland, waaronder Duitsland, Groot Brittanië en de Verenigde Staten van Amerika. Van zijn spel zijn inmiddels al diverse CD's opgenomen. (zie de website www.arjenleistra.nl)

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.