Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Lunchconcert (orgel+) Grote Kerk

Lunchconcert (orgel+) Grote Kerk

Datum vrijdag 8 juli 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Anna Karpenko, orgel en Katja Pitelina, fluit

Programma

Kriskras door tijden en landen

António Correa Braga (Portugal ca 1695)
Batalha de 6 tom.
Orgel solo

Peeter Süda (Estland, 1883 - 1920)
Pastorale
Orgel solo

Hans-André Stamm (Duitsland, * 1958)
Rondo alla celtica
Orgel solo

Valeri Kikta. (Ukraine - Rusland, * 1941)
Gebed
Fluit en orgel

François Borne (Frankrijk, 1840 - 1920)
"Carmen", Fantaisie brilliante
Fluit en orgel

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Anna Karpenko, orgel en Katja Pitelina, fluit

Concertagenda - anna-Karpenko.jpg

Anna den Hertog-Karpenko (Leidschendam) is geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova.
Anna studeerde in juni 2015 af voor haar Master Degree Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.

Anna treedt regelmatig op als soliste (o.a. op orgelfestivals in Tallinn) , als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group' en ‘Pratum Integrum'.
Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op. Anna heeft meermalen zitting genomen in de jury van jeugdcompetities.

Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen (w.o. 1ste prijs Internationall Organcompetition Marcello Galanti 2002, Italie, en prijs voor beste uitvoering van Tariverdievs orgelwerken en diploma op de Tariverdiev Competition 2007 in Kaliningrad). In 2015 won zij de 2de prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda.
Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselbock. Zij was docent voor orgel in Moskou en organiseerde het 1ste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013; onder haar leerlingen zijn veel laureaten van jeugdcompetities.
Zij assisteerde bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014.

Anna is organist in Rotterdam en Leiderdorp.

Katja Pitelina

Concertagenda - Katja Pitelina.jpg

De Russische fluitiste Katja Pitelina, die zich in Nederland heeft gevestigd, is een veelzijdig musicus. Zij bespeelt zowel moderne als historische instrumenten en heeft een opvallend breed repertoire, van zeventiende-eeuwse barokmuziek tot hedendaagse composities. Uit haar instrumentencollectie kiest zij de traverso of fluit die het beste past bij het werk dat zij uitvoert.

Katja Pitelina is te horen in concertseries en festivals in binnen- en buitenland, als soliste, in kamermuziekensembles en in (barok)orkesten. Zij heeft samengespeeld met gerenommeerde musici als Gustav Leonhardt, Lucy van Dael, Bob van Asperen, Siebe Henstra en Barthold Kuijken. In april 2009 speelde zij in het jaarlijkse Konninginnedagconcert voor de koninklijke familie in het Paleis Noordeinde. In het seizoen 2008-2009 geeft zij een reeks concerten in Den Haag en Amsterdam, met onder anderen de gitarist Johannes Möller en de harpiste Lavinia Meijer. Haar eerste solo-cd is in voorbereiding.

Katja Pitelina werd geboren in Moskou. Zij begon haar opleiding aan de prestigieuze Gnessin Muziekschool, waar zij eerst piano en later dwarsfluit studeerde. Zij won verschillende concoursen voor jonge musici, in Moskou en Athene. Wegens haar opvallende talent ontving zij beurzen van het Fonds Nieuwe Namen en van het bekende fonds van Vladimir Spivakov, die haar in de gelegenheid stelde om een uitgebreide tournee door Siberië te maken, waar zij als soliste meerdere keren met orkest heeft opgetreden. Van 1999 tot 2005 vervolgde Katja Pitelina haar studie aan het Tsjaikovski Concervatorium in Moskou. Door de pianist Alexei Lubimov en de celliste Natalia Gutman werd zij gevraagd om bij hen kamermuziekcursussen te volgen.

Van 2001 tot 2008 studeerde Katja aan de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar zij haar masteropleiding voltooide bij Barthold Kuijken. Zij kreeg daar ook lessen van Kate Clark en Wilbert Hazelzet en volgde er masterclasses van Benedek Csalog, Marten Root en Konrad Hünteler. Al tijdens haar studie kreeg zij geregeld uitnodigingen voor optredens in festivals en concertseries in binnen- en buitenland.

Katja Pitelina is ook als musicologe actief. Momenteel vertaalt zij verhandelingen over uitvoeringspraktijk van Quantz, Hotteterre en Fürstenau.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.