Datum | woensdag 26 oktober 2016 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) |
Uitvoerenden | Ensemble Ongestreken (gemixt blaaskwartet en harp) |
George Gershwin (1898-1937)
An American in Paris
Ensemble Ongestreken (gemixt blaaskwartet en harp)
Ongestreken is een vernieuwend ensemble in een unieke bezetting. De combinatie van een gemixt blaaskwartet en harp geeft veel kleur en klank aan de muziekstukken die zij spelen. Muziek die overigens voor het overgrote deel wordt gearrangeerd door de eigen ensembleleden Matthijs van der Moolen en Vincent Martig.
Michelle Verheggen (harp)
Michelle studeert klassiek harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij docenten Ernestine Stoop en Marieke Schoenmakers. Sinds Michelle in 2012 een award won op een zomercursus in Wales, volgt ze ook lessen bij de uit Wales afkomstige sterharpiste Catrin Finch.
Matthijs van der Moolen (trombone)
Matthijs is trombonist en arrangeur voor Ongestreken. Hij studeerde in 2016 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als klassiek trombonist bij Pete Saunders en Tim Dowling. Aan dezelfde school studeert hij momenteel historisch trombone bij Charles Toet.
Ben Zelinsky (fagot)
Ben Zelinsky groeide op in Washington D.C. (Verenigde Staten). Zijn eerste docenten waren Linda Harwell en Ying-Ting Chiu. Hij behaalde zijn bachelordiploma in 2014 aan de McGill University in Canada. Op dit moment studeert Ben voor zijn master bij Bram van Sambeek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Vincent Martig (klarinet)
Vincent Martig begon op zijn achtste met klarinetspelen. Hij behaalde zijn bachelordiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en zit inmiddels in het tweede jaar van zijn master. Zijn leraar hier is Pierre Woudenberg. Vincent volgde masterclasses bij namen als Chen Halevi, Olivier Patey en Ralph Manno.
Tirza Leenman (fluit)
Tirza Leenman speelt sinds haar achtste dwarsfluit. Op dit moment volgt de drieëntwintigjarige Tirza lessen bij Jeroen Bron aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze heeft masterclasses gevolgd bij verschillende (internationale) fluitisten, waaronder Emily Beynon en Peter-Lukas Graf.
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.