Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (ensemble)

Lunchconcert (ensemble)

Datum woensdag 7 december 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Paul Eggen (viool), Patrick Hopper (piano)

Programma

Johannes Brahms (1833-1897)
Sonate opus 20 nr. 1 in f klein (1894) voor altviool en piano
- Allegro appassionato
- Andante un poco Adagio
- Allegretto grazioso
- Vivace

Johannes Brahms
Sonatensatz:
- Scherzo (Allegro) in c klein (1853) voor altviool en piano

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - paul-eggen en patrick-hopper.jpg

Pianist Patrick Hopper en violist Paul Eggen studeerden beiden af aan het Koninklijk Conservatorium en teden regelmatig samen op.

Patrick Hopper, studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en piano bij de Letse pianist Naum Grubert en gaf na zijn afstuderen (met onderscheiding) concerten in Engeland, Spanje, Zwitserland, Kroatië en de Verenigde Staten. Hij trad onder andere op met de complete serie etudes van Chopin en het gehele piano-oeuvre van Schubert. Hij is een veelgevraagd begeleider en geeft regelmatig solorecitals en concerten in kamermuziekverband. Patrick Hopper won het Edith Stein Concours.

Patrick was als organist verbonden aan verschillende Haagse kerken. Thans is hij organist/dirigent in de H. Antonius Abt kerk in Scheveningen en bij de Anglicaanse kerk St. John & St. Philip, waar hij een kinderkoor heeft opgericht dat hij gedurende 4 jaar leidde.

Patrick Hopper schreef ook meerdere composities en won met een miszetting de eerste prijs op het Millenium Music Competition bij St. Patrick's Cathedral, Armagh, Noord Ierland in 2000. Ook is hij actief met het promoten en bespelen van theaterorgels. Een acticiteit die min of meer bij toeval is ontstaan.
Patrick Hopper is "Fellow of the Royal College of Organists".

Violist Paul Eggen studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Isidor Lateiner en Tibor Berkovits en volgde tal van meestercursussen, waaronder bij Max Rostal. Kamermuzieklessen volgde hij bij o.a. leden van het Lasalle Kwartet, het Takács Kwartet, het Juilliard Kwartet, het Kolish Kwartet en het Amadeus Kwartet.

Paul Eggen behaalde verschillende prijzen, met name in het FriulAdria Concours (Venetië), in het internationale kamermuziekconcours in Calabrië (eerste prijs) en hij verwierf er de eerste prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek (eveneens in Italië).
Hij gaf vele concerten in binnen en buitenland en speelde op verschillende internationale festivals. Ook werkte hij mee aan CD-, film-, televisie- en radio-opnames, waaronder voor de NDR (Duitsland) en de RAI (Italië).

De viool die hij bespeelt, is gemaakt door Antonio Capela.
In zijn uitvoeringen bouwt Paul Eggen voort op lange lijnen van belangrijke klassieke tradities. Zijn interpretaties zijn in de eerste plaats het resultaat van het zoeken naar het wezen, het karakter, de eigenheid en de expressieve en artistieke inhoud van betreffende composities.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.