Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (ensemble)*

Lunchconcert (ensemble)*

Datum woensdag 18 januari 2017
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Driekwartplus: Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma - in 't Groen (viool), Irma Haverkamp (altviool), Winde Reijnders (cello)

Programma

Gordon Jacob (1895-1984)
Quartet for oboe and strings

Jean Françaix (1912-1997)
Quartuor pour Cor anglais, Violon, Alto et Violoncelle

Meer informatie over de uitvoerenden

Concertagenda - driekwartplus.jpg

Hobokwartet Driekwartplus is ontstaan in november 2013 uit een toevallige samenwerking tussen Noor van de Wetering (hobo/althobo), Esther Damsma in ‘t Groen (viool), Martijn Plomp (viool/altviool) en Winde Reijnders (cello). Driekwartplus was een initiatief van Noor, die graag tijdens een docentenconcert in het Utrechts Centrum voor de Kunsten hobokwartetten wilde uitvoeren. Noor kende Esther, Esther kende Winde en Martijn. De strijkers hadden met elkaar al eens gesproken over het oprichten van een strijkkwartet maar ontdekten al snel dat je als driekwart strijkkwartet prima met een hobo combineert. Driekwartplus dus.
Hun debuut maakten zij in Utrecht met het althobokwartet van Jean Francaix en een Mazurka van Martinu voor hobo, twee violen en cello.
Driekwartplus speelt ook werken van o.a. Britten, Jacob, Mozart en Moeran en is regelmatig te horen op verschillende plaatsen in Nederland. Naast een kwartetbezetting spelen zij in diverse samenstellingen.
U kunt het hobokwartet Driekwartplus boeken voor een optreden op maat. Neem daarvoor contact op via: driekwartplus@gmail.com

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.